Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα
Eurokinissi

Κάτω των 40 ετών είναι αρκετοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, με τον κύκλο του να χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», από εμπειρία αλλά και ίδιο μήκος κύματος με τον νέο πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα στο Μαξίμου. Συνομήλικος του πρωθυπουργού, ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του και αποτελεί προσωπικό και πολιτικό του φίλο- ενώ σε σχετικό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» σημειώνεται ότι ο πλέον υπουργός Επικρατείας έχει αρμοδιότητες που άπτονται της ασφάλειας της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «από κακοτοπιές ή παιχνίδια υπονόμευσης από ισχυρά εκδοτικά συμφέροντα με εχθρική διάθεση». Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τομέα ευθύνης του θα υπάγεται και η ΕΥΠ, ενώ αναλαμβάνει και τα θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ως «απαραίτητη επιλογή», προκειμένου να φανεί το διαφορετικό ύφος της νέας κυβέρνησης, χαρακτηρίζεται από την «Εφ.Συν» ο 35χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με μακρά θητεία στη Νεολαία Συνασπισμού και «βαθιά γνώση των οικονομικών».

Το έργο του κυβερνητικού εκπροσώπου θα συνδράμει και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, που ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Κομβικό ρόλο έχει αναλάβει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, 33 χρονών, υπεύθυνος της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού, με σπουδές στα νομικά και πρώην γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού. Ο 35χρονος διπλωμάτης Βαγγέλης Καλπαδάκης, μέχρι τώρα σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα βοηθά όσον αφορά στην ανάλυση της διεθνούς σκηνής, ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου.

Σχετικά άγνωστος στο κοινό ήταν ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς, το δικηγορικό γραφείο του οποίου έχει μακρά θητεία σε θέματα δημοσίων συμβάσεων, επενδυτικών σχεδίων και συμβάσεων παραχώρησης.

Επιτελικός θα είναι ο ρόλος του Αλέκου Φλαμπουράρη, υπουργού Επικρατείας που θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο και κορυφαίο στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, θεωρούμενου ως «πολιτικού πατέρα» του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προαναφέρθηκε, αντίστοιχο αφιέρωμα έχουν δημοσιεύσει και τα «Παραπολιτικά», όπου ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτηρίζεται ως ο «Αντώνης Λιβάνης» του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός πριν οποιαδήποτε σημαντική απόφαση συζητεί μαζί του. Επίσης, σημειώνεται ότι ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Τσίπρα να επιβληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αλέκος Αλαβάνος επιχείρησε να αναλάβει ξανά την ηγεσία της Κουμουνδούρου του 2009. Επίσης, θεωρείται ο άνθρωπος για τις «ειδικές αποστολές», και ειδικά αυτές που σχετίζονται με τη βελτίωση των σχέσεων με τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, διαθέτει κυβερνητική εμπειρία, καθώς υπήρξε μέλος της οικουμενικής κυβέρνησης το 1990. Θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει τον πρώτο λόγο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Επίσης, ο Σπύρος Σαγιάς διαθέτει επιτελική θέση στη νέα διακυβέρνηση, ως γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο άνθρωπος που «γνώρισε» τον κ. Σαγιά στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Αλ. Φλαμπουράρης, ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η επιλογή του αποτελεί «οξύμωρο», καθώς η δικηγορική εταιρεία του έχει αναλάβει τη νομική διεκπεραίωση για λογαριασμό του ελληνικού κράτους μιας σειράς ιδιωτικοποιήσεων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ιδιωτικοποίηση του πρώην ανατολικού αεροδρομίου στο Ελληνικό και τη σύμβαση με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Δημοφιλή