ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/01/2015 08:44 EET | Updated 31/01/2015 09:16 EET

Βύρων Πολύδωρας: «Συστρατεύομαι στη διαπραγμάτευση με τον Αλέξη Τσίπρα»

Sooc

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι συστρατεύεται στη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής σε δήλωσή του (στα «Παραπολιτικά») τονίζει: «Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών». Και του συστήνει να διαβάσει στον Πλούταρχο τι έκανε ο Αριστείδης ο Δίκαιος στον Θεμιστοκλή. «Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.

“Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων”», υπογραμμίζει ο Β. Πολύδωρας και προσθέτει: «είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού».

Όσον αφορά την στάση του ο Β. Πολύδωρας δηλώνει «συστράτευση» στην «διαπραγμάτευση εθνικής σωτηρίας»:

«Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».