Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες υπό τον πρωθυπουργό

Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες υπό τον πρωθυπουργό

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στην περιοχή της Ηπείρου που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βασίλη Ψαθά, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη μεγάλη κακοκαιρία» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είναι «ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

«Πρώτο καθήκον σήμερα είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες και αύριο καθήκον μας θα είναι να αποκαταστήσουμε της ζημιές» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας. Τόνισε ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι η πρώτη προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι κανείς δεν κινδύνευσε και εύχεται να μην κινδυνεύσει κανείς. Χαρακτήρισε, ωστόσο, θλιβερό γεγονός την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας, το οποίο, όπως είπε, θα ανακατασκευαστεί καθώς έχει πέσει μόνο το τόξο και έχουν μείνει οι βάσεις. Επίσης, χαρακτήρισε τα καιρικά φαινόμενα «πρωτοφανή», αλλά, όπως είπε, λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός και η Πολιτική Προστασία. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί πιθανό πρόβλημα από την υπερχείλιση του φράγματος στο Πουρνάρι Άρτας.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή να φύγει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.

Επίσης, θα μεταβεί στην Άρτα και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τον γγ Σεραφείμ Τσόκα και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Ήπειρος και η Ευρυτανία. Προβλήματα υπάρχουν και στον Έβρο αλλά παρακολουθούνται από τον κρατικό μηχανισμό, ενώ έχει υπάρξει επικοινωνία και με τις γειτονικές χώρες.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης· Εσωτερικών Νίκος Βούτσης· οι αναπληρωτές υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή