ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/02/2015 08:54 EET | Updated 02/02/2015 08:54 EET

Επιχείρηση διάσωσης 50 κατοίκων που έχουν αποκλειστεί στην Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας

Eurokinissi

Επιχείρηση διάσωσης 50 κατοίκων της κοινότητας Κλέπα στην ορεινή Ναυπακτία διεξάγουν συνεργεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ.

Οι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων. Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, επί τόπου σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για την αντιμετώπιση των κατά τόπους καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται κλιμάκια Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και Γεωλόγων από τις υπηρεσίες της ΠΔΕ, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αποστέλλεται ελικόπτερο στην Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλεπά και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου. Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλέπας που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στην Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ δύσκολη, διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και λειτουργεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλέπα από τρία διαφορετική σημεία» αναφέρει ο περιφερειάρχης, «αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα».

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη το κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, στις δημοτικές ενότητες Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας, παραμένουν αποκλεισμένες 14 κοινότητες, ενώ στον δήμο Θέρμου, η οδική πρόσβαση προς τις τοπικές κοινότητες, γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον κάμπο Στράνωμα, αφού λόγω της υπερχείλισης του Ευήνου ποταμού έχουν πλημμυρίσει ο κάμπος και αγροκτήματα, χωρίς όμως να κινδυνεύουν ζωές.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post