Παρελθόν σκούπες και φαράσια στον Άλιμο. Ο δήμος «φέρνει» οικολογικές σκουπες που ρουφάνε κάθε είδους σκουπίδια

Παρελθόν σκούπες και φαράσια στον Άλιμο. Ο δήμος «φέρνει» οικολογικές σκουπες που ρουφάνε κάθε είδους σκουπίδια

Παρελθόν αποτελούν για το δήμο Αλίμου η σκούπα και το φαράσι. Από αυτή την εβδομάδα μπαίνουν στη μάχη για την καθαριότητα, σε πεζοδρόμια και πλατείες, χειροκίνητες σκούπες νέας γενιάς, οικολογικές, που ρουφάνε τα σκουπίδια χωρίς να καταναλώνουν ενέργεια. Το τελευταίο τεστ έγινε από το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Αρτέμη Καραμολέγκο, στο καθιερωμένο παζάρι με τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες.

“Ήρθαμε για να δοκιμάσουμε τις καινούριες σκούπες και σκεφτόμαστε τις Κυριακές να πηγαίνουμε στις γειτονιές με εθελοντές και να καθαρίζουμε, για να βάλουμε και τη νέα γενιά στη διαδικασία. Να μπει στη συνείδησή τους, ότι η καθαριότητα είναι ευθύνη όλων μας. Οι σκούπες δουλεύουν χωρίς ρεύμα και καθαρίζουν εύκολα τα πάντα, χωρίς σακούλες και αναλώσιμα» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ.Καραμολέγκος, υποστήριξε πως οι νέες χειροκίνητες σκούπες «Δεν αφήνουν τίποτα», απλά, όπως σημείωσε πρέπει οι υπάλληλοι να μάθουν καλά τη λειτουργία τους να τις χρησιμοποιούν σωστά και να τις προσέχουν. «Μαζεύουν ακόμη και τα χαλίκια. Θα αδειάζουν τα σκουπίδια από την ειδική θήκη της σκούπας σε όποιο κάδο βρουν μπροστά τους, χωρίς να τα φορτώνουν σε σακούλες» ανέφερε, προφανώς ενθουσιασμένος.

Δημοφιλή