Επιμονή Μάρτιν Σουλτς: Αλέξη, να δεις την Μέρκελ

Επιμονή Μάρτιν Σουλτς: Αλέξη, να δεις την Μέρκελ
Eurokinissi

Πιέσεις και προτάσεις για κατ’ ιδίαν συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος είναι η συνάντηση να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε πριν από την σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που συμπεριφέρεται ως να έχει διαμεσολαβητικό ρόλο, κατά την μακρά συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μαξίμου, την περασμένη εβδομάδα, του πρότεινε να ζητήσει συνάντηση με την Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας δείχνει να μην βιάζεται να συμμετέχει σε μία συνάντηση – μπρα ντε φερ με την Μέρκελ.

Με διπλωματικό τρόπο επεσήμανε στον Μ. Σουλτς ότι έχει φορτωμένο πρόγραμμα καθώς την Δευτέρα θα είναι στην Κύπρο, την Τρίτη στην Ιταλία και την Τετάρτη στη Γαλλία ενώ στο πρόγραμμα αυτό προστέθηκαν και οι Βρυξέλλες την ίδια ημέρα για τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από εκεί και μετά ο Αλ. Τσίπρα πρέπει να είναι στην Αθήνα την Παρασκευή για την εκλογή του νέου προεδρείου της Βουλής, ενώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα έχει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα: Μέχρι την Σύνοδο Κορυφής η Μέρκελ δεν θα μπορέσει να συναντήσει και να «μετρήσει» τον αντίπαλό της…

Ωστόσο, από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι την Κυριακή τόνισε ότι προγραμματίζει άμεσα συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοφιλή