Ιταλοί νεοφασίστες της Forza Nuova στην Αθήνα για την επέτειο των Ιμίων

Ιταλοί νεοφασίστες της Forza Nuova στην Αθήνα για την επέτειο των Ιμίων
HuffPost Greece

Μέλη της ιταλικής νεοφασιστικής οργάνωσης «Forza Nuova» έδωσαν το παρών στην Αθήνα για να συμμετέχουν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Οι Ιταλοί βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης, κράτησαν σημαίες της οργάνωσής τους και φώναξαν μαζί με τους χρυσαυγίτες εθνικιστικά συνθήματα. Την ίδια ημέρα, ανέβασαν στην ιταλική σελίδα τους στο Facebook φωτογραφία από την πλατεία Ρηγίλλης.

Αντιθέτως η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δεν κάνει καμία αναφορά στην παρουσία ξένων ακροδεξιών στην Αθήνα, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τη «Forza Nuova» στην εκδήλωση για τα Ίμια συμμετείχαν μέλη της γερμανικής φασιστικής οργάνωσης NPD. Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι όταν οι Γερμανοί είχαν επισκεφτεί στο πλαίσιο του ταξιδιού τους το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμοί των χρυσαυγιτών με τους Ιταλούς νεοφασίστες είναι γνωστοί από παλιά. Στις 22 Μαΐου του 2010 ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε μιλήσει σε εκδήλωση της «Forza Nuova» στο Μιλάνο με τους Ιταλούς νεοφασίστες –όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται- να τον αποθεώνουν.

Δημοφιλή