Βούτσης: Οχι στους κομματικούς διορισμούς στις αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Βούτσης: Οχι στους κομματικούς διορισμούς στις αποκεντρωμένες Διοικήσεις
Sooc

Όχι στις κομματικές τοποθετήσεις, είπε ο Νίκος Βούτσης.

Χθες υπέβαλαν την παραίτηση τους οι γενικοί γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τους οποίους είχε διορίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα αντικατασταθούν από πολιτικά επιλεγμένα πρόσωπα, αλλά από τους αρχαιότερους Γενικούς Διευθυντές.

Ωστόσο ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων διοικήσεων θα αλλάξουν ώστε να μην συγκρούονται με τις αποφάσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κάποιες υπηρεσίες, όπως του νομικού ελέγχου των Δήμων θα μείνουν αυτόνομες και άλλες θα ενισχυθούν. Οι ενδιάμεσες κρατικές δομές δεν θα καταργηθούν, είπε στη HuffPost Greece ο Νίκος Βούτσης, ωστόσο θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να μην συγκρούονται με τις αρμοδιότητες των Περιφερειών και των Δήμων.

Να θυμίσουμε ότι οι περιφερειάρχες έχουν καταγγείλει ότι οι γενικοί γραμματείς, αν και δεν είχαν δημοκρατική νομιμοποίηση συχνά παρενέβαιναν στις υποθέσεις τους.

Πρόσφατο παράδειγμα η προεκλογική απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής κυρίως Διδασκάλου και Αγγελάκα να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής παρά την έντονη αντίθεση τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και του φορέα διαχείρισης, του ΕΔΣΝΑ στον οποίο συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της περιφέρειας όσο και των δήμων της Αττικής.

Δημοφιλή