Δεσμεύεται για επαναφορά μισθών στους ενστόλους ο Γιάννης Πανούσης

Δεσμεύεται για επαναφορά μισθών στους ενστόλους ο Γιάννης Πανούσης
Eurokinissi

Την επαναφορά των μισθών που είχαν οι ένστολοι προ κρίσης προαναγγέλλει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος θέλει να εφαρμόσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ο αστυνομικός θα επιστρέψει στους μισθούς που προβλέπονταν από τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένα κράτος δικαίου πρέπει να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις», δηλώνει στις συνεντεύξεις αλλά και στους στενούς συνεργάτες του ο κ. Πανούσης.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως τίποτα δεν μπορεί να πετύχει αν δεν αλλάξει το κοινωνικό προφίλ του Έλληνα αστυνομικού, καθώς «δεν μπορεί να υπάρξει Αστυνομία με αστυνομικούς χωρίς υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης, κοινωνικής αναγνώρισης και εξασφαλισμένο οικονομικό status». «Χωρίς αυτά πώς του ζητάμε να λειτουργήσει και να αστυνομεύσει», τονίζει ο καθηγητής εγκληματολογίας.

«Οι αστυνομικοί είναι στην πλειοψηφία τους καλά παιδιά, λαϊκά παιδιά, από εξαθλιωμένες οικογένειες κάποιοι. Να αμειφθούν όσο πρέπει προκειμένου να υποστηρίξουν μία κοινοτική και επιστημονική αστυνόμευση τύπου… CSI. Με απελπισμένο αστυνομικό δεν κάνεις αστυνόμευση», πρόσθεσε στην τελευταία του συνέντευξη.

Δημοφιλή