Εμπρησμοί αφιερωμένοι στην Αγγελική του Ξηρού

Εμπρησμοί αφιερωμένοι στην Αγγελική του Ξηρού
Eurokinissi

Τέσσερις εμπρησμούς αυτοκινήτων εταιρειών ασφαλείας, έναν τουριστικού γραφείου και 27 βανδαλισμούς καμερών ασφαλείας καταστημάτων αναλαμβάνει με προκήρυξή της η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο-Διαρκής Ανίερη Σύνοδος/Εικονοκλαστικός Πυρήνας Clément Duval». Η οργανωση αφιερώνει τις ενέργειές στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργο του Ξηρού, και τον πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Το κειμενο περιεχει αναφορές σχετικά με τον «χαφιεδισμό» πολιτών και τους «παπαγάλους της δημοσιογραφίας», που σύμφωνα με τον συντάκτη, «απονεκρώνουν ή δολοφονούν έννοιες όπως ελευθερία, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, καλοσύνη, ευζωία».

Συγκεκριμενα η οργανωση αναλαμβάνει την ευθύνη εμπρησμών στις 8 Ιανουρίου οχήματος εταιρείας σεκιούριτι έξω από συνεργείο στην Αργυρούπολη, στις 12/1-22/1, οχήματα εταιρειών σεκιούριτι στο Βύρωνα και τουριστικής εταιρείας τη Γλυφάδα, ενώ στις 29 Ιανουαρίου τα γραφεία τουριστικής επιχείρησης στο Ελληνικό όπως και ένα φορτηγάκι εταιρεία Duty Free. Επίσης, αναλαμβάνουν την καταστροφή 27 καμερών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές του κέντρου της πόλης.

Στον επίλογο του κειμένου, σχολιάζοντας τα περί όσμωσης κοινού ποινικού εγκλήματος και τρομοκρατίας, αναφέρουν ένα κομμάτι δήλωσης του βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκου: «Δε θα ερμηνεύσω τους φίλους μου. Τις ερμηνείες θα τις κάνουν οι αστυνόμοι και οι αστυνομικοί συντάκτες. Εγώ απλά λυπήθηκα που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά. Όσο για τα συγκοινωνούντα δοχεία, θα σας θυμίσω ότι ο Πασκάλ αναφέρεται σε υγρά, λύματα, ακαθαρσίες, χολή κλπ. Αυτά αφορούν άλλες παρέες. Τα συναισθήματα, τα ψυχικά αποθέματα, και η αξιοπρέπεια επικοινωνούν στην ατμόσφαιρα. Δε συγκοινωνούν με δοχεία».

Στο υστερόγραφο τους για την Αγγελική γραφουν:

"Προς την Αγγελική: “Μείνε ασφαλής και δυνατή… Η μέρα μας θα έρθει!”»

Δημοφιλή