Η κομμώτρια που έγινε δημοσιογράφος του BBC, παντρεύτηκε έναν τραπεζίτη και εκνεύρισε τον Βαρουφάκη

Η κομμώτρια που έγινε δημοσιογράφος του BBC, παντρεύτηκε έναν τραπεζίτη και εκνεύρισε τον Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC και στην εκπομπή Newsnight συζητήθηκε όχι μόνο για το περιεχόμενο των αναφορών του για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως για την αντιπαράθεσή του με τη δημοσιογράφο Έμιλι Μέτλις. «Αν δεν με διακόπτατε αγενώς, θα σας εξηγούσα», αντέδρασε κάποια στιγμή ο κ.Βαρουφάκης ενώ εκείνη συνέχιζε να τον «πυροβολεί» φραστικά κάνοντας λόγο για το «ασαφές» μήνυμα που εκπέμπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος της απαντούσε πως παρότι λάτρης του BBC, δεν είχε ξαναδεί τόσο ασαφές ρεπορτάζ όσο εκείνο που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο για τη συνάντησή του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του Eurogroup.

Ποια είναι όμως η Έμιλι Μέιτλις; Η 44χρονη δημοσιογράφος, με γονείς Βρετανούς και γεννημένη στον Καναδά, έχει επιδείξει την αγάπη της για την Ελλάδα κατ' επανάληψη ενώ έφτασε ακόμη και να ονομάσει τον έναν από τους δύο γιους της Μίλο Ατικους, προς τιμήν του αρχαίου Ολυμπιονίκη Μίλωνα.

Η δημοσιογράφος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως παραγωγός ντοκιμαντέρ στην Καμπότζη και την Κίνα, ενώ επί σειρά ετών εργάστηκε για το NBC στο Χονγκ Κονγκ. Μιλάει άπταιστα ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά και λίγα κινέζικα αν και ξεκίνησε ως...κομμώτρια.

Έχει παντρευτεί με τραπεζίτη και από το γάμο της έχει αποκτήσει δύο παιδιά ενώ επιδίδεται σε μια αρκετά κοσμική ζωή και δεν ξεχνά, όπως και η ίδια έχει ομολογήσει, πως μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στην εξωτερική της εμφάνιση. Εξάλλου δεν συνηθίζει να περνά απαρατήρητη στις δημόσιες εμφανίσεις της καθώς συχνά εμφανίζεται με μίνι φορέματα και ψηλοτάκουνες γόβες. «Το φλερτ, η αποπλάνηση και η προδοσία» όπως δηλώνει, είναι από τα βασικά της «όπλα» στη δουλειά, κάτι βέβαια που όπως εξηγεί αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το λόγο.

Είναι όμως και μια μαχητής, καθώς όπως έχει αποκαλύψει έχει πέσει θύμα παρενόχλησης αλλά δεν το έβαλε κάτω αλλά κατάφερε να «στείλει» το δράστη στη φυλακή.

Δημοφιλή