Α λα καρτ ψήφιση νομοσχεδίων από Καμμένο. «Όχι» σε ιθαγένεια μεταναστών και διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Α λα καρτ ψήφιση νομοσχεδίων από Καμμένο. «Όχι» σε ιθαγένεια μεταναστών και διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

A la cart ψήφιση των νομοσχεδίων, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος εξηγώντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίζουν κατά βούληση και βάσει tτων κόκκινων γραμμών που έχουν θέσει σπεύδοντας να προσθέσει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοδύναμη.

«Εμείς θα ψηφίζουμε ανάλογα με όσα έχουμε δεσμευθεί ως προς τον ελληνικό λαό. Σε μία κυβέρνηση που έχει έντιμα δύο εταίρους, αυτοί οι εταίροι θα πρέπει να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Σε όσα διαφωνούμε, δεν θα ψηφίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ.Καμμένος, υπενθύμισε τις «κόκκινες γραμμές» που θέτουν οι ΑΝΕΛ και τόνισε πως οι βουλευτές του κόμματος «δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει».

Όπως διευκρίνισε, στις περιπτώσεις που υπάρχουν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν θα ισχύουν οι κόκκινες γραμμές ενώ εκτίμησε πως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας « δεν θα παραβιάζει τις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε αλλαγή της σχέσης Εκκλησίας – Κράτους ενώ σημείωσε πως βουλευτές του κόμματος εκφράζουν ενστάσεις και για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.

«Όχι δεν δέχομαι τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή θα πάει ενωμένη και θα ενώσει τον ελληνικό λαό. «Θέλουμε μαζί μας και εκείνους που δεν μας ψήφισαν για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε, θέλουμε όλο τον λαό ενωμένο».

Το δε στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης θα δοθεί, όπως σημείωσε, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις και επανέλαβε πως τα σενάρια τρόμου αποδείχθηκαν ανυπόστατα αφού «Δεν είδαμε καταστροφές. Δεν είδαμε να κλείνουν τράπεζες, να αδειάζουν τα ΑΤΜ, δεν είδαμε αυτό το κλίμα τρόμου που προσπαθούσε να επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση στον ελληνικό λαό».

Ανέφερε ακόμη πως έδωσε εντολή για την αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου στον Στρατό Ξηράς, ενώ δήλωσε πως θα ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης στους ένστολους.

Προανήγγειλε όμως και τη διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια σχετικά με το δημόσιο χρήμα που δίνεται για την ασφάλεια του ελληνικού.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στη Ρωσία τονίζοντας πως οι σχέσεις που υπάρχουν θα συνεχιστούν ενώ υποστήριξε πως υπάρχει παγκόσμιο θετικό κλίμα για να βρεθεί λύση για το χρέος. Τέλος, ο Πάνος Καμμένος τόνισε: "Όχι δεν δέχομαι τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

"Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα", είπε.

Τέλος προανήγγειλε τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά και τη συνέχεια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η ανακοίνωση του Π. Καμμένου έγινε μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Άμυνας με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ιριτ Μπεν-Αμπα Βιτάλε. Όπως είπε συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, με έμφαση στα ζητήματα της αμυντικής συνεργασίας. Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της συνέχισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, η οποία στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κόμματος χαρακτηριζόταν «επικίνδυνη».

Δημοφιλή