Ρέντσι σε Τσίπρα: «Εχω εμπιστοσύνη ότι στον διάλογο Ελλάδας - Ευρώπης θα λυθούν τα άμεσα προβλήματα»

Ρέντσι σε Τσίπρα: «Εχω εμπιστοσύνη ότι στον διάλογο Ελλάδας - Ευρώπης θα λυθούν τα άμεσα προβλήματα»

Yπάρχουν συνθήκες για συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη Ρώμη.

Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τις βασικές μας αρχές στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η συνάντησή του με τον Μ. Ρέντσι ήταν εποικοδομητική.

Είμαι οπαδός της ελληνικής προσπάθειας ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων», είπε ο Ματέο Ρέντσι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εχω εμπιστοσύνη ότι στον διάλογο Ελλάδας - Ευρώπης θα λυθούν τα άμεσα προβλήματα» τόνισε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας».

«Η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές έστειλε μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή με τον φόβο», ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι.

«Αυτό το μήνυμα προέρχεται από μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι ζητούν περισσότερο ενδιαφέρον για όσους υποφέρουν από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι.

«Πρέπει να μιλήσουμε για ανάπτυξη, όχι μόνο για λιτότητα την Ευρώπη. Ο κόσμος ζητά από την Ευρώπη να κοιτάξει προς την ανάπτυξη» τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

Ο Ματέο Ρέντσι αστειεύτηκε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ακούγοντάς τον να μιλά Ελληνικά: «Προσπάθησα να παρακολουθήσω όσα ειπώθηκαν στα Ελληνικά, αλλά ίσως στο λύκειο δεν μου δίδαξαν καλά τα Αρχαία Ελληνικά» είπε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ηγέτες αναφέρονταν ο ένας στον άλλον με το μικρό τους όνομα. Ο Ρέντσι αναφέρθηκε πολλές φορές στον κ. Τσίπρα ως «Αλέξη» και ο έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον κ. Ρέντσι ως «Ματέο».

Τσίπρας: «Θέλουμε χρόνο για να ετοιμάσουμε το δικό μας σχέδιο»

«Με την νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν να φοβούνται οι ευρωπαίοι πολίτες, αλλά ούτε και οι πιστωτές. Θα έπρεπε να φοβούνται αν συνεχιζόταν η πολιτική που ακολουθούνταν έως χθες» είπε, από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί διχασμοί για να δημιουργήσουμε έναν ακόμη ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συμμαχία της λογικής», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Η τρόικα εφήρμοσε μια πολιτική στην Ελλάδα που τα έκανε όλα χειρότερα» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

«Οι λαοί μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Εχει έρθει η στιγμή για μια αναγκαία στροφή στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η Ελλάδα θα δουλέψει για να συμβάλει στην αναγκαία αλλαγή πολιτικής» είπε ο έλληνας Πρωθυπουργός.

«Πρέπει να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ετοιμάσουμε το δικό μας σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας. Ενα μεσοπρόθεσμο σχέδιο με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πληρώσε η μεσαία τάξη και τα φτωχά στρώματα, διότι υπάρχει ακόμη ένα κράτος διαφθοράς και διαπλοκής, το οποίο θα το αλλάξουμε. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα» ανέφερε.

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη, ο κ. Ρέντσι τόνισε θα είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχει ισχυρός δεσμός με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά. «Είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάσουμε το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Δημοφιλή