ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2015 03:09 EET | Updated 04/02/2015 17:34 EET

Καρέ καρέ η σύγκρουση και η πτώση αεροπλάνου σε ποταμό της Ταιβάν

archive

Ένα αεροπλάνο της εταιρείας TransAsia με 58 επιβαίνοντες χτύπησε σήμερα σ' έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και έπεσε σ' έναν ποταμό στην Ταϊπέι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι, ενώ πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι.

Το αεροπλάνο ATR 72 της TransAsia εμφανίζεται ξαφνικά στην εικόνα, γυρνά στο πλάι και με το φτερό του χτυπά ένα φορτηγάκι που εκείνη την ώρα κινείται στο δρόμο. Μετά πέφτει στον ποταμό Κίλουνγκ, που βρίσκεται κοντά στην Ταϊπέι .

Η κάμερα ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου που περνούσε εκείνη τη στιγμή από τη γέφυρα. Και έχει καταγράψει τη στιγμή που το αεροσκάφος ATR 72 της TransAsia πέφτει στον ποταμό Κιλούνγκ κοντά στην Ταϊπέι.

Το αεροσκάφος με 53 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμεν. Συνετρίβη στις 10:45 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.

Είναι το δεύτερο δυστύχημα για την ταϊβανέζικη αεροπορική εταιρία σε λιγότερο από ένα χρόνο.