ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/02/2015 11:37 EET | Updated 04/02/2015 11:37 EET

Δεύτερο κόμμα οι Podemos στην Ισπανία σε δημοσκόπηση

ASSOCIATED PRESS
Pablo Iglesias, center, leader of Spanish Podemos (We Can) left-wing party, raises his fist on the stage before giving a speech to his supporters gathering at the main square of Madrid during a Podemos (We Can) party march in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 31, 2015. Tens of thousands of people, possibly more, are marching through Madrid’s streets in a powerful show of strength by Spain’s fledgling radical leftist party Podemos (We Can) which hopes to emulate the electoral success of Gre

Το ισπανικό κόμμα Podemos εμφανίζεται να κερδίζει τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Πρώτο είναι το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και τρίτο κόμμα οι Σοσιαλιστές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Πάντως η δημοσκόπηση του CIS δείχνει ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει σαφής πλειοψηφία, γεγονός που θα αναγκάσει τα κόμματα να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία αναμένεται να διεξαχθούν ως το τέλος του έτους.

Η δημοτικότητα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Ισπανίας, του PP και των Σοσιαλιστών, έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς και μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές παροχές.

Αυτό έχει ωφελήσει σημαντικά το Ποδέμος, οι αριστερές πολιτικές του οποίου έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, το PP φαίνεται να κερδίζει το 27,3% των ψήφων, το Ποδέμος το 23,9% και οι Σοσιαλιστές το 22,2%.

Με το Ποδέμος να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους των αριστερών ψηφοφόρων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της υποστήριξης ενός μεγάλου συνασπισμού με τους αντιπάλους του του Λαϊκού Κόμματος ή μιας αριστερής κυβέρνησης υπό το Ποδέμος.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Sponsored Post