Κουρουμπλής: Θα δώσουμε αγώνα να σταματήσει η ασύδοτη εταιρική κερδoφορία στη φαρμακοβιομηχανία του καρκίνου

Κουρουμπλής: Θα δώσουμε αγώνα να σταματήσει η ασύδοτη εταιρική κερδoφορία στη φαρμακοβιομηχανία του καρκίνου
eurokinissi

Στους Έλληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της, αναφέρεται σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου» και τονίζει ότι αυτοί οι ασθενείς, που είναι μάρτυρες της κρίσης, πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.

«Πέρα από την αναντίρρητη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης, με τον εντοπισμό των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στους οποίους οφείλεται η έξαρση της νόσου, η μάχη κατά του καρκίνου θα δοθεί στο επίπεδο της θεραπείας και της στήριξης των ασθενών. Εκεί, το υψηλό κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων, οι διεθνείς τιμές των οποίων έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα» σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

Επίσης, επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της Υγείας αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο. «Το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» υπογραμμίζει ο κ. Κουρουμπλής.

Δημοφιλή