Παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δηλώνει η Μέρκελ

Παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δηλώνει η Μέρκελ
German Chancellor Angela Merkel arrives for the weekly cabinet meeting in Berlin Wednesday, Feb. 4, 2015. (AP Photo/Ferdinand Ostrop)
German Chancellor Angela Merkel arrives for the weekly cabinet meeting in Berlin Wednesday, Feb. 4, 2015. (AP Photo/Ferdinand Ostrop)
ASSOCIATED PRESS

«Δεν πιστεύω ότι διαφέρουν οι απόψεις των κρατών-μελών στο θέμα της Ελλάδας, τουλάχιστον επί της ουσίας» δήλωσε η Καγκαλάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας τις απόπειρες της νέας κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

«Παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ωστόσο ανοιχτός σε μια συζήτηση για τους όρους αποπληρωμής.

Όσο για την επικείμενη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, την Δευτέρα κατά τις εργασίας της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για ένα τετ-α-τετ, παρότι δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια προσπάθεια της καγκελαρίου να αποφύγει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σόιμπλε: Ανυπομονώ να μάθει πώς βλέπουν οι Έλληνες τον δρόμο τους

Η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι προέβλεπαν πριν από τρία χρόνια όλοι οι ειδικοί, αλλά πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αύριο θα υποδεχτεί τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι ανυπομονεί να μάθει πώς βλέπουν οι Έλληνες τον δρόμο τους στο εξής, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι την θεωρεί τώρα ισχυρότερη και δεν περιμένει κάποιο πραγματικό σοκ μέσω εκλογών, όπως στην Ελλάδα, ή και αλλού.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλη ανοησία» την «απειλή» μιας «γερμανικής Ευρώπης» και τόνισε ότι η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή διότι είναι αξιόπιστη και υπεύθυνη στη δημοσιονομική της πολιτική. Τάχθηκε δε και πάλι κατά της δημιουργίας ανάπτυξης μέσω ελλειμμάτων και χρεών.

Δημοφιλή