ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/02/2015 08:15 EET | Updated 04/02/2015 08:30 EET

Τι δήλωσαν μετά τη συνάντηση τους ο Τσίπρας και ο Σουλτς

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
European Parliament President Martin Schulz (R) greets Greek Prime Minister Alexis Tsipras on February 4, 2015 at the European Parliament in Brussels. The euro held its gains on February 4 after a surge driven by growing optimism that Greece will hammer out a debt deal and avoid a possible default. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Αισιόδοξοι δήλωσαν και οΑλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σούλτς μετά τη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα έχει την αμμέριστη στήριξη της Ε.Ε. στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή μας συνάντηση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Υπάρχει κατανόηση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο της Ευρωζώνης. Πρέπει να βρούμε τρόπους συμβιβασμού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάχεται για τη χώρα του με το σωστό τρόπο. Οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι κατέχοντες. Η ελληνική κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Τσίπρας: Λύση με σεβασμό στην κυριαρχία του ελληνικού λαού

Σε ευχαριστώ πολύ Μάρτιν, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν πήρε το λόγο, συμπληρώνοντας πως νιώθει πάντα πολύ άνετα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Προσπαθούμε να βρούμε μία βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση. Η ιστορία της ευρωπαϊκής ένωσης, είναι μία ιστορία διαφωνιών και συνθέσεων. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να σέβεται την εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Εμείς από την πλευρά μας σεβόμαστε την λαική εντολή που πήραμε αλλά και τους κανόνες της ΕΕ.

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι αν και δεν έχουμε επιτύχει ακόμη συμφωνία, είμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε μία λύση»

Επόμενη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι το Παρίσι.

Sponsored Post