ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/02/2015 02:31 EET | Updated 05/02/2015 03:09 EET

Οι εξηγήσεις Ντράγκι στον Τσίπρα

Ulrich Baumgarten via Getty Images
GERMANY, FRANKFURT - JANUARY 22: Mario Draghi, president of the European Central Bank (ECB), during the press conference in Frankfurt, on January 22, 2015 in Frankfurt, Germany. (Photo by Ulrich Baumgarten via Getty Images)

Με το τηλέφωνο στο χέρι περίμεναν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον πρωθυπουργό μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο που τον έφερε από το Παρίσι. Υπήρχε μια αμηχανία καθώς πριν από λίγη ώρα είχαν πληροφορηθεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην εγγυάται πλέον τα ελληνικά ομόλογα. Όμως πρώτα χτύπησε το τηλέφωνο του πρωθυπουργού. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης έσπευσε να ενημερώσει αλλά και να καθησυχάσει τον πρωθυπουργό για την απόφαση της ΕΚΤ.

Η απόφαση αυτή, του είπε ο Μ. Ντράγκι, δεν επηρεάζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς οι ελληνικές τράπεζες ανανεώνουν την ρευστότητα τους μέσω του ELA.

Ο Αλ. Τσίπρας άκουσε πολύ προσεκτικά τον συνομιλητή του και επέλεξε να του στείλει ένα πολιτικό μήνυμα: "να γνωρίζετε οτι με δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή. Στη βάση αυτής της εντολής θα συνεχίσω να εργάζομαι για να υπάρξει μια κοινή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους".