Η ερώτηση για Siemens και Χριστοφοράκο που δεν απάντησε ποτέ ο Σόιμπλε και το τρολάρισμα στο twitter

Η ερώτηση για Siemens και Χριστοφοράκο που δεν απάντησε ποτέ ο Σόιμπλε και το τρολάρισμα στο twitter

Ψηλά στην λίστα των trends του twitter βρίσκεται το hashtag Χριστοφοράκος και όχι τυχαία. Είναι η ερώτηση που ετέθη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον αιφνιδίασε σε τέτοιο βαθμό που επέλεξε να... μην απαντήσει.

Η ερώτηση ετέθη από τον δημοσιογράφο του Mega και της Εφημερίδας των Συντακτών, Παντελή Βαλασόπουλο, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά, φέροντας ως παράδειγμα τη Siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο (στο 31ο λεπτό του βίντεο). Ο Χριστοφοράκος είναι το μεγαλοστέλεχος του ελληνικού τμήματος της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο και έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας. Ο Σόιμπλε φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και αρκέστηκε να πει ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του πήρε το λόγο για να πει ότι ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της.

Μετά από αυτή την αμήχανη στιγμή, το twitter πήρε φωτιά. Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο καυστικά σχόλια:

Δημοφιλή