ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/02/2015 12:53 EET | Updated 06/02/2015 13:40 EET

Μαξίμου: Ευπρόσδεκτο το Eurogroup

eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Απολύτως ευπρόσδεκτη εξέλιξη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το έκτακτο Eurogroup. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου ήταν αναμενόμενη η διενέργεια της συνόδου του Eurogroup. Εκεί θα παρουσιάσει ο Υπουργός Οικονομικών τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαμηνύει το Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μέσα σε 4 μέρες τις προτάσεις της κοστολογημένες.

Όπως έγινε γνωστό, από κυβερνητική πηγή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη συζήτηση ενόψει της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Το κάθε υπουργείο κάνει τον σχεδιασμό του, έχοντας γνώση της κατάστασης και των ταμειακών διαθεσίμων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε, εξάλλου, αποτίμηση των μέχρι τώρα συναντήσεων στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συζήτησε το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους, η κυβερνητική πηγή απάντησε ότι «αυτά θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Αναφέρθηκε, πάντως, ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει «μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, σύντομα».

Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε, οι επαφές θα συνεχιστούν. «Προφανώς υπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση» αναφέρθηκε.

Έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου. Προσπάθεια «να επιστρέψει η Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου»

Sponsored Post