Οκτώ νεκροι μετανάστες απο ανατροπή βάρκας σε περιχή βόρεια της Σύμης

Οκτώ νεκροι μετανάστες απο ανατροπή βάρκας σε περιχή βόρεια της Σύμης
eurokinissi

Οκτώ νεκροί και έξι διασωθέντες είναι ο τελικός απολογισμός από την ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες κοντά στα τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τη Σύμη, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η τουρκική Ακτοφυλακή ενημέρωσε πριν από λίγο το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην Ελλάδα, για λήξη του συμβάντος.

Οι μετανάστες αυτοί προέρχονται οι περισσότεροι από το Ιράκ και το Ιράν, διευκρίνισε.

Εκπρόσωπος Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο έστειλε επιτόπου ένα ελικόπτερο κι ένα σκάφος, δήλωσε πως το ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά επέβαιναν στο πλεούμενο 17 άτομα, αντί των 15 που ανακοινώθηκαν από την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής, οι ελληνικές και οι τουρκικές αρχές έχουν εντοπίσει έξι διασωθέντες, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρία ενός εξ αυτών, αγνοούνται έξι άτομα. Στις 12.05 μ.μ. του Σαββάτου ενημερώθηκε για το περιστατικό ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος από το κέντρο έρευνας και διάσωσης της Άγκυρας, το οποίο ζήτησε συνδρομή στις έρευνες.

Στην περιοχή βόρεια της Σύμης έσπευσε πλωτό μέσο του Λιμενικού, καθώς κι ελικόπτερο Super Puma, που εντόπισαν έναν διασωθέντα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του, στην ξύλινα βάρκα επέβαιναν και άλλοι μετανάστες που αγνοούνται.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας, οι τουρκικές αρχές εντόπισαν σε τουρκική νησίδα, που βρίσκεται απέναντι από την Σύμη, πέντε διασωθέντες και έξι νεκρούς.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους έχουν επεκταθεί στην στεριά, με βάση τις πληροφορίες των διασωθέντων μεταναστών.

Δημοφιλή