Διεθνής έκθεση «ΚΕΜ FRANCHISE» από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στο MEK Παιανίας

Διεθνής έκθεση «ΚΕΜ FRANCHISE» από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στο MEK Παιανίας
HuuffPost

Ανανεωμένη και με πρωτότυπα concept, η φετινή ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ KEM FRANCHISE έχει όπως κάθε χρόνο «να πει κάτι παραπάνω» σε επισκέπτες οι οποίοι αναζητούν μια «δοκιμασμένη συνταγή» για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση.

Eπώνυμες εταιρείες από όλους τους κλάδους παρουσιάζουν προτάσεις για κάθε budget ενώ χαρακτηριστικό της έκθεσης παραμένει η on the spot συνεργασίας με αποτέλεσμα η διοργάνωση να μην έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα αλλά και απευθείας πώλησης μικρών και μεγάλων brands.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τις τελευταίες διοργανώσεις υπογράφτηκαν μόνο από τους εκθέτες που συμμετείχαν στην έκθεση πάνω από 400 συμβάσεις συνολικού ύψους αρχικής επένδυσης 55.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι στην περίοδο της κρίσης το franchise αποτελεί τη λύση για όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση.

Το franchising λύση στην ανεργία και πρόταση ανάπτυξης του νέου «επιχειρείν»

Τα τελευταία 6 χρόνια το franchising αποτελεί μία προσιτή πρόταση επιχειρηματικότητας για νέους επιχειρηματίες αλλά και για όσους όσοι θέλουν να διευρύνουν την δραστηριότητά τους. Ειδικά εν μέσω κρίσης, ο θεσμός του franchise δείχνει ότι ενδυναμώνεται, συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από την τελευταία διοργάνωση της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2014 όπου χιλιάδες επισκέπτες προσήλθαν στο ξενοδοχείο PORTO PALACE και έκλεισαν επί τόπου επιχειρηματικές συμφωνίες.

Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο του Franchising», οι 85 στους 100 ανοίγουν κατάστημα για επιβίωση και μόλις οι 15 στους 100 για επένδυση. Ειδικά η ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί από επώνυμες μικρές και μεγάλες αλυσίδες επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ότι 4 στους 5 ενδιαφερόμενους νέους επιχειρηματίες αναζητούν μέσα από το franchising τη λύση στα επιχειρηματικά και επαγγελματικά όνειρά τους. Οι επιχειρήσεις αυτές θεωρούνται συνήθως κερδοφόρες (ειδικά όταν ανήκουν σε κλάδους «μεγάλης ζήτησης») καθώς πλέον οι ίδιοι οι καταναλωτές, εμπιστεύονται τα επώνυμα καταστήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το πιο βασικό ίσως πλεονέκτημα είναι ότι μια έτοιμη, δοκιμασμένη ιδέα είναι σαφώς πιο ασφαλής από μία πειραματική, η οποία τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται χωρίς να υπάρχει ανάλογη εμπειρία. Με το franchising, ο αυτόνομος επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να ρισκάρει με μια πιθανώς αποτυχημένη ιδέα και ένα αβέβαιο branding αλλά λαμβάνει μια στημένη επιχείρηση και την μεταφέρει στον χώρο της επιλογής του. Ακόμη, στο franchising, οι προμήθειες έρχονται από συγκεκριμένους προμηθευτές και ο franchisor επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας ενώ και σε επίπεδο marketing, το σήμα προβάλλεται από όλους τους franchisees που συμμετέχουν στην αλυσίδα και το κόστος οποιασδήποτε διαφημιστικής ή άλλης ενέργειας κατανέμεται ανάλογα.

Το franchising δίνει την δυνατότητα της «συγγενικής» απασχόλησης και με τον τρόπο αυτό ο franchisee εξασφαλίζει το μέλλον των υπόλοιπων μελών της οικογενείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περυσινή διοργάνωση σημειώθηκε αύξηση προσέλευσης κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενώ κατά την διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια για το franchising και το «επιχειρείν».

Δημοφιλή