7 κινήσεις που θα τονώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Εάν νιώθετε ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει πάρει την κάτω βόλτα και έχετε χάσει το αρχικό σας πάθος, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια και δεν είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Ακολουθήστε τις παρακάτω 7 τονωτικές «ενέσεις» που προτείνει η Αγγελική Τζάνου, Ψυχοθεραπεύτρια (Sex Therapy) και δείτε την σεξουαλική σας ζωή να ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη.

1. Γνωρίστε το σώμα σας

Βγάλτε από την μαύρη λίστα τον αυνανισμό και αντιμετωπίστε τον ως την πιο ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ του σώματός σου και του μυαλού σας, αυτό δηλαδή που είναι και στην πραγματικότητα. Χαλαρώστε και ακούστε το σώμα σας, βρείτε τα σημεία που κάνουν τα αγγίγματα πιο απολαυστικά για εσάς, πως τα απολαμβάνετε περισσότερο και μάθετε πώς να φτάνεις σε οργασμό. Έτσι, θα μπορείτε να δείξετε τον τρόπο και στο σύντροφό σας.

2. Κάντε το προκαταρκτικό παιχνίδι να κρατά περισσότερο

Μετά από τις πρώτες φορές, όταν πλέον ξέρετε ο ένας τον άλλο λίγο καλύτερο, βιάζεστε περισσότερο και σχεδόν προσπερνάτε την φάση των προκαταρκτικών. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κάτω από τα σκεπάσματα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τις ερωτογενείς περιοχές του συντρόφου σας που μπορεί ακόμα και ο ίδιος/α να αγνοεί. Έτσι, θα έχετε να ασχοληθείτε με κάτι καινούργιο, που όσο μικρό και αν είναι, θα αλλάξει την σειρά που ακολουθούσατε στο σεξ που κάνατε ως τώρα.

3. Ακολουθήστε πιο υγιεινή καθημερινότητα

Η ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση βοηθούν στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής και θα δείτε διαφορά αν υπάρχει ποικιλία και ισορροπία ανάμεσα σε όλα τις ομάδες τροφών και καταναλώνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Η γυμναστική, χωρίς να κάνεις υπερβολές, θα βοηθήσει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος ώστε να ετοιμάσουν ακόμη καλύτερα το σώμα σας για τη σεξουαλική διαδικασία.

4. Μοιραστείτε τις επιθυμίες σας

Ήρθε η ώρα για να συζητήσετε με το άλλο σας μισό, όλα όσα έχετε στο μυαλό σας αλλά φοβάστε να τα μοιραστείτε και να βάλετε για τα καλά στο παιχνίδι τις φαντασιώσεις σας. Όταν νιώσετε έτοιμοι, ξεκινήστε την κουβέντα, προτείνοντας να δοκιμάσετε κάτι που διαβάσατε, είδατε ή σκεφτήκατε. Είναι βέβαιο ότι ο/η σύντροφός σας, θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας με αποτέλεσμα να επικοινωνείτε όλο και πιο άνετα, να έρθετε πιο κοντά και να μπορείτε να δημιουργείτε από κοινού το επόμενο σεξουαλικό σας σενάριο.

5. Κατόπιν ραντεβού

Ο σκοπός είναι να μπείτε στην διαδικασία, να ετοιμαστείτε και να περιποιηθείτε για να αρέσετε ο ένας στον άλλο. Βάλτε τα καλά σας και βγείτε ραντεβού όπως παλιά. Μπορείτε, πιο συγκεκριμένα, να κλείσετε ραντεβού για σεξ, επιλέγοντας να κάνετε σεξ εκτός σπιτιού ή σε ένα σημείο του που δεν έχετε κάνει ξανά. Μη σας φαίνεται περίεργο! Ακριβώς όπως κανονίζετε ένα ταξίδι που θέλετε και οι δύο να κάνετε για να περάσετε όμορφα, μπορείτε να κανονίσετε και να κάνετε σεξ αφού πρώτα βγείτε για φαγητό ή μαγειρέψετε κάτι σπίτι.

6. Αντιμετωπίστε τις σεξουαλικές δυσκολίες και μην τις αγνοείτε

Αν ο λόγος που διαβάζετε αυτό το άρθρο είναι επειδή το σεξ δεν είναι καλό ή δεν υπάρχει καν επειδή εκείνος χάνει την στύση του ή εσύ δεν έχεις ποτέ οργασμό, φαίνεται ότι ενδιαφέρεστε αλλά δεν έχετε βρει ακόμα τρόπους βελτίωσης αλλά και τρόπους επίλυσης. Μία σεξουαλική διαταραχή που μπορεί να χαλάει την σεξουαλική σας ζωή, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με την βοήθεια του ειδικού sex therapist. Συζητήστε την ανησυχία σας ή απευθυνθείτε στον ειδικό για να διεκδικήσετε μία υγιή σεξουαλική ζωή χωρίς εμπόδια.

7. Μην κάνετε ότι κάνουν και οι άλλοι, βρείτε το προσωπικό σας στιλ

Διαβάζετε άρθρα, βλέπετε σειρές, ακούτε τους φίλους σας αλλά δεν βρίσκεται τίποτε κοινό ανάμεσα σε όλα όσα αρέσουν σε εσάς και σε εκείνους. Αυτό, όμως, δεν είναι το ζητούμενο, ούτε θα πρέπει να σας ανησυχεί. Μην προσπαθείτε να απολαύσετε ό,τι λένε οι άλλοι ότι απολαμβάνουν. Αντίθετα, ανακαλύψτε τι είναι αυτό που δίνει μεγάλη ικανοποίηση σε εσάς τους δύο και βρείτε τρόπους για να αυξήσετε αυτό το συναίσθημα. Άλλωστε, δεν αρέσει σε όλους το ίδιο φαγητό, και σε όσους αρέσει, δεν αρέσει με ακριβώς την ίδια συνταγή.