ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/02/2015 10:22 EET | Updated 08/02/2015 10:22 EET

Με Λαγκάρντ και Ντράγκι το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης

AFP via Getty Images
International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde talks with European Central Bank (ECB) president Mario Draghi during the 'Treasury Talks' at French Economy and Finances Ministry on November 30, 2012 in Paris. AFP PHOTO ERIC PIERMONT (Photo credit should read ERIC PIERMONT/AFP/Getty Images)

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, παρόντες στην κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Τετάρτη,θα είναι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Mετά την επίσημη πλέον επιβεβαίωση για το έκτακτο Εurogroup στις 11 Φεβρουαρίου, που θα έχει θέμα την Ελλάδα και την επόμενη μέρα, τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών-μελών να συζητούν πάλι για την Ελλάδα, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι η πλέον κρίσιμη για την ελληνική οικονομία.

Με αυτά τα δεδομένα, στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιάσει τις θέσεις της όχι μόνο στους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και στα άλλα δυο μέλη της τρόικα, γεγονός που αυξάνει τη σημασία της σύσκεψης στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στον απόηχο της συνάντησης γνωριμίας που είχε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Πόουλ Τόμσεν, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα μέχρι τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στις 28 Φεβρουαρίου, το έκτακτο Eurogroup στις 11 του μηνός έχει σκοπό να δώσει στην ελληνική πλευρά άλλη μία συνεδρίαση για να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η Επιτροπή δεσμεύεται να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές και όλους τους σχετικούς φορείς με στόχο την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας για την Ελλάδα και για την Ευρώπη στο σύνολό της. Η συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να προωθηθούν αυτές οι συζητήσεις».

Με το οικονομικό επιτελείο συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Sponsored Post