«Η ομορφότερη κρυμμένη πόλη-φρούριο». Αφιέρωμα της Huffington Post στη Μονεμβάσια

«Η ομορφότερη κρυμμένη πόλη-φρούριο». Η Huffington Post «αποθεώνει» τη Μονεμβάσια

Wikipedia |" data-caption="| Wikipedia |" data-credit="ARKNTINA/Flickr">

Αφιέρωμα στην “κρυμμένη” πόλη της Μονεμβάσιας φιλοξενεί η αμερικανική έκδοση της Huffington Post, η οποία σχολιάζει πως αν και «έχει ανακαλύψει αρκετές κρυμμένες πόλεις», ποτέ καμία δεν αποδείχθηκε τόσο όμορφη όσο η Μονεμβάσια στην Ελλάδα.

“Σκαρφαλωμένη” στις ακτές της Πελοποννήσου, η ονομασία της πόλης “Μονεμβάσια” σημαίνει “μοναδική είσοδος”. Η “κρυμμένη” τοποθεσία μπορεί να υπερηφανεύεται πως αποτελεί ένα τεράστιο βυζαντινό φρούριο (εξ ου και το παρατσούκλι “φρούριο της πόλης”), αλλά σίγουρα ένα πράγμα είναι σε κοινή θέα: το πλήθος των κοντινών παραλιών, που είναι προσβάσιμες τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους.

Ο ποιητής, Γιάννης Ρίτσος είχε αποκαλέσει τη Μονεμβάσια "πλοίο από πέτρα", και όσοι την έχουν επισκεφθεί κάνουν λόγο για ένα για μια "αναζωογονητική απόδραση" από τον πραγματικό κόσμο. Εάν θέλεις να αποκοπείς από αυτόν, κρύψου στη Μονεμβάσια και αναζήτα τα ίχνη του Βυζαντίου, των Φράγκων, των Ενετών και των Οθωμανών που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην πόλη. Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και σημάδια της ιστορίας όπου και αν στρίψεις.

Αν μάλιστα αναζητάτε λίγη περιπέτεια, το καλύτερο αξιοθέατο είναι το Σπήλαιο της Καστανιάς. Περιγράφεται ως ένα αξιοθέατο "που πρέπει να δείτε" για όλους τους τουρίστες. Η σπηλιά "χρειάστηκε" χρόνια για να "σμιλευτεί" και είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα γεωλογικά "θαύματα". Ακριβώς δίπλα θα βρείτε μια καφετέρια και μια εκκλησία που παλαιότερα επέλεγαν να επισκέπτονται οι πειρατές.

"Οι γνώστες, λένε πως η Ελλάδα είναι εκπληκτική το χειμώνα, που σημαίνει πως και τώρα θα ήταν μια ιδανική στιγμή για την επισκεφθείτε. Αποδράστε από τα πλήθη, απολαύστε την γευστική κουζίνα της Μονεμβασιάς και εξερευνήστε την αρχαία ιστορία της" προτρέπει το άρθρο και δίνει ραντεβού στη Μονεμβάσια.

Το συγκεκριμένο άθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post