Πως σχολίασαν τα κόμματα τις εξαγγελίες Τσίπρα

Πως σχολίασαν τα κόμματα τις εξαγγελίες Τσίπρα
Eurokinissi

«Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε σχόλιό της για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο, η κυβέρνηση εθνικού σκοπού όντως πρωτοτυπεί αρνούμενη να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες και δηλώσεις μετανοίας στον ξένο παράγοντα που είδαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους», τόνισε.

ΝΔ: Πώς θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση μετά τα όσα ακούστηκαν;

«Η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία. Σημειώνει ότι για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση της εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά».

Με αυτή την πρώτη αντίδραση σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και κατέληξε: «Η ΝΔ εκφράζει όμως τον βαθύ προβληματισμό της, για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση μετά τα όσα ακούστηκαν απόψε».

Ποτάμι: Έκθεση προεκλογικών ιδεών οι προγραμματικές

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν έκθεση προεκλογικών ιδεών, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Το καλό σενάριο είναι ότι το κυβερνητικό σχέδιο το δημιουργούν τώρα. Το κακό σενάριο είναι ότι θα κυβερνήσουν σαν αντιπολίτευση, μόνο με υποσχέσεις», συμπληρώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να πει στους πολίτες όχι εκείνα που ονειρευόταν προεκλογικά αλλά εκείνα που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Ο χρόνος λιγοστεύει. Χρειαζόμαστε θαρραλέες αποφάσεις και ένα πατριωτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης που θα κρατήσει την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ: Με άνεση αντιπολίτευσης και όχι κυβέρνησης μίλησε ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κρύφτηκε η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο», σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Κάνει λόγο για «αόριστες παροχές»προς τους πολίτες όλες αόριστες, οι οποίες «δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και για πλήρη αδυναμία «να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την Ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα, δηλαδή για το τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση "πρόγραμμα γέφυρα"».

Δημοφιλή