ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/02/2015 08:42 EET | Updated 09/02/2015 08:43 EET

Στην κυπριακή Βουλή κατάλογος με 50 νομικά και φυσικά πρόσωπα που οφείλουν εκατομμύρια

Eurokinissi
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης

Κατάλογο με τα ονόματα 50 φυσικών και νομικών προσώπων που οφείλουν εκατομμύρια ευρώ από τον φόρο εισοδήματος παρέδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, στον πρόεδρο Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Ωστόσο, τα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν γιατί, όπως δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων ή φορολογικών στοιχείων οποιουδήποτε προσώπου εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων στις οποίες ο υπουργός δύναται να άρει το απόρρητο για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, που εξετάζουν τα τέσσερα από τα πέντε κρίσιμα νομοσχέδια που αποτελούν το πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τις δύο επιτροπές ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πέμπτο και τελευταίο νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα, λέγοντας ότι οι διαβουλεύσεις παρουσιάζουν πρόοδο.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα πως στις επόμενες ημέρες θα εξασφαλιστεί η έγκριση των διεθνών δανειστών της Κύπρου για το νομοσχέδιο.

Υπέδειξε, ότι το χρονοδιάγραμμα στο οποίο έπρεπε να εγκριθεί το νομοσχέδιο έχει παρέλθει, ωστόσο, η καθυστέρηση οφειλόταν στο κλιμάκιο της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας είναι το ανώτατο ύψος της αξίας της υπό προστασία πρώτης κατοικίας και το θέμα των εγγυητών, δηλαδή κατά πόσο μετά την εκποίηση οι εγγυητές του χρέους θα απαλλάσσονται πλήρως ή θα παραμένουν υπόχρεοι για το υπόλοιπο του χρέους πέραν της αξίας της εκποίησης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box