ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/02/2015 14:52 EET | Updated 09/02/2015 15:27 EET

Moody's: Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών

Anadolu Agency via Getty Images
NEW YORK, UNITED STATES - MAY 21: Moody's, leading international credit rating institution, is seen on the photo in New York, United States on 21 May, 2014. Leading financial institutions of country are present at Wall Street and they are regarded as not only USA's crucial economic points but also heart of the world economy. They dominate the economic situation of country with their decisions and statement of numbers. (Photo by Cem Ozdel/Anadolu Agency/Getty Images)

Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moody's με σημερινή ανακοίνωσή του, μετά την ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, με την οποία έθεσε το αξιόχρεο της Ελλάδας (Caa1) υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Ο Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank στη βαθμίδα Caa2 από Caa1, ενώ υποβάθμισε και το αξιόχρεο της Eurobank και της Attica Βank σε Caa3 από Caa2. Όλες οι αξιολογήσεις τέθηκαν υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Οι νέες αξιολογήσεις του Moody's καθοδηγούνται, όπως αναφέρει ο οίκος, από την άποψή του ότι υπάρχει μειωμένη πιθανότητα συστημικής στήριξης, δεδομένων:

α) της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές της έγκαιρα για να καλύψει τις ανάγκες σε ρευστότητα και τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, και

β) τον πιθανό περιορισμό της δυνατότητας του Ταμείου χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να στηρίξει τις τράπεζες σε περίπτωση ανάγκης.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Box