Πρωτοβουλία από τον αυστριακό καγκελάριο να πείσει τη Μέρκελ για το σχέδιο Τσίπρα

Πρωτοβουλία από τον αυστριακό καγκελάριο να πείσει τη Μέρκελ για το σχέδιο Τσίπρα
Eurokinissi

Πρωτοβουλία προς τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να υπάρξει λύση και «πρόγραμμα-γέφυρα» θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν μετά την συνάντησή που είχε τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ ότι δεν θα βρεθεί λύση και συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ο αυστριακός καγκελάριος και σε αυτό το κλίμα τον ενημέρωσε ότι θα μιλήσει στη γερμανίδα καγκελάριο.

Επισημαίνεται πως ο Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος ανήκει στο Σοσσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ανέφερε πως θα είναι καλό και η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την πρόταση για το «πρόγραμμα-γέφυρα», και μάλιστα κατά την σύνοδο που θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά ο Αυστριακός καγκελάριος επεσήμανε πως θα είναι πολιτικά παράδοξο να την στηρίζει εκείνος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα διαφωνεί.

Ο κ. Φάιμαν θεωρώντας τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης «ρεαλιστικές και λογικές» υποστήριξε την ελληνική πρόταση για «συμφωνία-γέφυρα» και φέρεται να επισήμανε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θεωρεί σημαντικό να δώσει η Ελλάδα διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία-γέφυρα.

Συμφωνία επίσης υπήρξε στο θέμα της Ρωσίας, καθώς κοινή θέση τόσο του αυστριακού Καγκελάριου όσο και του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων.

Δημοφιλή