Τσίπρας: Όσοι επενδύουν στην αποτυχία της Ελλάδας παίζουν με τη φωτιά

Τσίπρας: Εάν η Ελλάδα γίνει Ιφιγένεια θα φέρει θύελλες

«Το σχέδιο που παρουσιάζουμε περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα - γέφυρα έως την 1η Ιουνίου » τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, αμέσως μετά τη συνάντηση τους.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο τόνισε ότι «δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Το σχέδιο μας έχει στόχο να σταματήσουμε να ζητάμε νέα δανεικά. Θέλουμε να πετύχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη». Υπογράμμισε μάλιστα, ότι μέσω του συγκεκριμένου δρόμου θα γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτήσουν την οριστική ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας.

«Όσοι επενδύουν στην αποτυχία της Ελλάδος παίζουν με τη φωτιά» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας επίσης ότι «όσοι επενδύουν στην αποτυχία της Ελλάδος παίζουν με τον κίνδυνο της ακραίας ιδεολογίας και του ευρωσκεπτικισμού».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στις προτερεότητες είναι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, πρέπει να αναδιοργανωθεί ο δημόσιος τομέας. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με την ολιγαρχία που φοροδιαφεύγει. Χρειάζεται όμως την ευρωπαϊκή βοήθει» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους στη βάση του σχεδίου που παρουσίασα στον Αυστριακό Καγκελάριο» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «η θυσία της Ιφιγένειας δεν θα φέρει ούριο άνεμο στην Ευρωζώνη. Θα φέρει ανέμους και θύελλες στην Ευρώπη»

Από την πλευρά του, ο κ. Φάιμαν σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας Αυστρίας είναι σχέσεις με βάθος χρόνου», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ευρωζώνη. «Πρέπει κανείς να τηρεί τις υποχρεώσεις του» τόνισε ο Αυστριακός αξιωματούχος, αναφορικά με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα πρέπει να ενισχυθεί για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή» είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για την προσέλκυση των επενδύσεων.

Καταλήγοντας, ο κ. Φάιμαν είπε ότι: «Συζήτησα με τον κ. Τσίπρα και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία».

Δημοφιλή