Ο χιονιάς έφερε προβλήματα- Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία

Ο χιονιάς έφερε προβλήματα- Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία
sooc

Αρκετά είναι τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες ώρες. Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μακρής, από το Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως και διασταύρωση Αγ. Πέτρου, καθώς και στην λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, από το ύψος της περιοχής Φίχθι - Αγίας Σωτήρας έως την περιοχή Οινόη, ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από 4ο χλμ. (περιοχή Μάνδρα), στο ρεύμα προς Θήβα, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.

Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από την Καστέλλα έως το Προκόπι. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16ο έως 41ο χλμ., Στενής - Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας, Καστανιώτισα - Καματριάδες - Γαλατσάδες, Ιστιαίας - Ροδιών, από 10,8ο έως 12ο χλμ., Μηλιές - Κρυονερίτης - Κοκκινομηλιάς, από 13,4ο έως 26,4ο χλμ.

Στη Βοιωτία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών από 34ο έως 30ο χλμ.

Στη Φθιώτιδα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από 50ο χλμ. και άνω, στην επαρχιακή οδό Θερμοπυλών - Ιτέας, από 16ο έως 22,5ο χλμ. και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Λάρισας, από 5ο έως 40ο χλμ.

Το εθνικό οδικό δίκτυο, παρά την έντονη χιονόπτωση σε κάποια σημεία, είναι ανοικτό. Ωστόσο, λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής έως Κόμβο Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από 524,7ο (Α.Κ. Βάφικων) έως 545,6ο χλμ. (Α.Κ. Ιασμού), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης - Λάγους.

Οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πλατάνου του δήμου Ναυπακτίας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις περιοχές Γραμμένη Οξυά, Λεύκα, Μανδρινή και Παλεναίχωρου.

Καταγράφεται επίσης υποχώρηση της στάθμης των νερών του ποταμού Αχελώου, ενώ στη γέφυρα Τέμπλας απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και η κυκλοφορία διεξάγεται από τη γέφυρα της Τατάρνας.

Λόγω των χιονοπτώσεων στην Αχαΐα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιαλείας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Ακόμη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αιγίου- Καλαβρύτων, στη θέση Πυργάκι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια.

Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά

Λόγω των χιονοπτώσεων δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων). Κλειστοί θα είναι και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις Δημοτικές Ενότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης και Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση άνοιξαν στους δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Με καθυστέρηση θα λειτουργήσουν σήμερα και ορισμένα σχολεία στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά,Ραφήνα Λαύριο

Θυελλώδεις άνεμοι 9 με 10 μποφόρ πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά ενώ η γραμμή Μέγαρα Σαλαμίνα είναι κλειστή.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή