Ο «χιονιάς» παγώνει τη χώρα. Προβλήματα στις μετακινήσεις και υποχώρηση των φαινομένων από Πέμπτη

Ο «χιονιάς» παγώνει τη χώρα. Προβλήματα στις μετακινήσεις και υποχώρηση των φαινομένων από Πέμπτη
ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΘΑ, 10/2/2015
ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΘΑ, 10/2/2015
eurokinissi

Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, έφερε η κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα προκαλώντας προβλήματα στις χερσαίες μετακινήσεις ενώ η ένταση των ανέμων, που φθάνει τα 10 μποφόρ έχει οδηγήσει στην ακύρωση πολλών ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Χαρακτηριστικό των φαινομένων είναι ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν αναμένεται αισθητή βελτίωση πριν την Πέμπτη. Αναλυτική ενημέρωση και πρόβλεψη του καιρού κατά τόπους υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα deltiokairou.gr

Ακόμη όμως και μετά την περιορισμένη υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, οι δε παροδικές χιονοπτώσεις και το χιονόνερο θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, στην Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Προβλήματα στις μετακινήσεις, παρατηρoύνται στην Αττική με την κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, καθώς και στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη.

Διαρκής και αναλυτική ενημέρωση για όλη την Ελλάδα, σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, τις περιοχές όπου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίες αλλά και και τη διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης χιονόπτωσης, βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων ή κατολισθήσεων καθώς και χρήσιμες συμβουλές υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια, κλειστά αρκετά σχολεία

Στο μεταξύ οι άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά, ενώ η γραμμή Ελευσίνα-Φανερωμένη Σαλαμίνας είναι κλειστή.Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη.

Ανοιχτές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος Κυλλήνη-Κεφαλονιά και Ρίο-Αντίρριο.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Τέλος, λόγο κακοκαιρίας κλειστά έμειναν την Τρίτη αρκετά σχολεία, όπως άλλωστε αναμένεται να μείνουν και την Τετάρτη.

Δημοφιλή