21 πράγματα που θα θέλατε να πείτε στους πρώην σας

21 πράγματα που θα θέλατε να πείτε στους πρώην σας
Getty Images

Έπειτα από έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο, πολλά είναι αυτά που δεν καταφέρνει κάποιος να πει, ενώ θα ήθελε και πράγματι είναι ανακουφιστικό να βγάζεις όλα όσα σε βασανίζουν από μέσα σου. Οι αναγνώστες της The Huffington Post μοιράζονται όλα όσα θα ήθελαν να μοιραστούν με τους πρώην συντρόφους τους.

1. «Σε συγχωρώ που προσπάθησες να μου ρίξεις το ηθικό. Ξέρω ότι, απλά, δεν ένιωθες καλά με τον εαυτό σου».

2. «Έμαθα πολλά από εσένα, αλλά τίποτα καλό».

3. «Στην αρχή ήταν φανταστικά, μετά ήταν καλά και στο τέλος ένιωθα τόσο μόνη. Τώρα που έχω αφήσει αυτή τη σχέση πίσω μου, νιώθω πραγματικά χαρούμενη, κάτι που δεν συνέβαινε 2 χρόνια πριν».

4. «Η στιγμή που φέραμε στον κόσμο μία νέα ζωή, ήταν η στιγμή που έπρεπε να επιλέξουμε να ζήσουμε τη ζωή μας, βάζοντας προτεραιότητα κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό μας».

5. «Το σεξ είναι καλύτερο χωρίς εσένα».

6. «Σε συγχωρώ που δεν παραδέχτηκες ποτέ ότι ήθελες να σε συγχωρέσω».

7. «Στεναχωριέμαι που σου χάρισα το αγαπημένο μου cd του Μπράιαν Άνταμς».

8. «Λυπάμαι που δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε ομαδικά για να δείξουμε στα παιδιά μας ότι ο γάμος είναι κάτι ιερό που αξίζει κανείς να αγωνιστεί γι' αυτό».

9. «Σε ευχαριστώ που με άφησες να φύγω. Η απόφασή σου με βοήθησε να γνωρίσω έναν υπέροχο άντρα και να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του».

10. «Λυπάμαι. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Μου λείπεις».

11. «Μου υποσχέθηκες το “για πάντα” και ότι δεν θα ζητούσες ποτέ διαζύγιο. Παρ' ολ' αυτά με εγκατέλειψες. Δεν θα σου πω ποτέ ευχαριστώ που με εγκατέλειψες γιατί θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένη μαζί σου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα και γι' αυτό νιώθω ευγνωμοσύνη».

12. «Οι ζωές μας είναι πιο ήρεμες χωρίς εσένα».

13. «Σε ευχαριστώ που άφησες εμένα και τα παιδιά μόνους μας. Με βοήθησες να γίνω πιο ανεξάρτητη και φιλόδοξη».

14. «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, για κάποιο λόγο ήσουν στη ζωή μου».

15. «Να ξέρεις ότι μπορείς να ξαναβρείς τον έρωτα αφού κάποιος σου έχει ραγίσει την καρδιά. Μέχρι τότε, επικεντρώσου στον εαυτό σου και τα παιδιά σου».

16. «Μπορεί πλέον να μην είσαι εδώ αλλά μου χάρισε δύο πανέμορφα παιδιά. Θα μοιραστώ μαζί τους όλες τις υπέροχες αναμνήσεις και στιγμές που ζήσαμε».

17. «Τότε, νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι το γεγονός ότι υπήρχε τρίτο πρόσωπο ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Βρήκα τη δύναμη μέσα μου να συνεχίσω».

18. «Θα ήθελα να έχεις μία καλύτερη ζωή από αυτή που έχεις επιλέξει. Ελπίζω μία μέρα να καταλάβεις τι είχες και τι έχασες. Η ζωή δεν έχει να κάνει μόνο με υλικά πράγματα και επιφανειακές σχέσεις».

19. «Να ξέρεις ότι οι σχέσεις που ξεκινούν ως παράνομες, δεν διαρκούν πολύ».

20. «Φρόντισε τον εαυτό σου γιατί εγώ δεν μπορώ πλέον να το κάνω».

21. «Σε ευχαριστώ που ζήτησες διαζύγιο. Δεν είχα καταλάβει πόσο ωραία θα μπορούσε να είναι η ζωή χωρίς εσένα».

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 21 Things People Wish They Could Tell Their Exes που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.