ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2015 09:06 EET | Updated 11/02/2015 04:59 EET

«Nannuka»: Η startup που θέλει να κάνει τη ζωή των γονιών με το παιδί πιο εύκολη

nanuka
H Λέλα Δρίτσα Ψαρρού, η Νάταλι Λεβή και η Κατερίνα Λάμπρου​

Η πρώτη γυναικεία startup απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και δημιουργήθηκε από την ανάγκη που είχαν τρεις μητέρες να ισορροπήσουν την προσωπική τους ζωή με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η Nannuka θέλει να συνδέσει τους γονείς με ειδικούς που ασχολούνται με παιδιά και να τους λύσει τα χέρια. Η Λέλα Δρίτσα, η Νάταλι Λεβή και η Κατερίνα Λάμπρου, εμπνεύστριες της Nannuka μιλούν αποκλειστικά στην HuffPost Greece για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα.

Τι είναι η Nannuka;

Η Nannuka είναι η πρώτη online πλατφόρμα στην Ελλάδα που ενώνει τους γονείς με ειδικούς που ασχολούνται με τα παιδιά. Το ερέθισμα για τη δημιουργία τoυ nannuka.gr, ήρθε από την προσωπική μας εμπειρία ως μητέρες. Είναι καθημερινή πρόκληση να μπορέσει κανείς να φέρει ισορροπία μεταξύ του προσωπικού και επαγγελματικού χρόνου και την ίδια στιγμή να απολαμβάνει ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά. Υπάρχει ανάγκη από κάποιον άνθρωπο που θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά όσο λείπουν οι γονείς, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν εύκολο να βρεθεί μέχρι τώρα και έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τη Nannuka, ένα ψηφιακό σπίτι για όλους τους ειδικούς που έχουν σχέση με το παιδί και με αυτόν τον τρόπο, να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα των γονιών.

Οι ειδικότητες της Nannuka καλύπτουν ανάγκες σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός παιδιού. Μπορεί κάποιος να βρει τη μαία και την βοηθό μητρότητας που θα διευκολύνει τη νέα μητέρα, τη βρεφονηπιοκόμο που θα φροντίσει το μωρό μέχρι την νηπιακή ηλικία, την babysitter που θα γίνει μέλος της οικογένειας και θα δώσει τη λύση σε ώρα έκτακτης ανάγκης, τον παιδαγωγό που θα συμβάλλει δημιουργικά και τον εκπαιδευτικό που θα μεταδώσει τη γνώση. Παράλληλα, ο γονιός μπορεί να αναζητήσει στην πλατφόρμα παιδοψυχολόγο, δασκάλους με εξειδίκευση στα αθλήματα, μουσικά όργανα, ξένες γλώσσες, βοηθό στα ταξίδια αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδικά πάρτυ.

Πώς γνωριστήκατε;

Είμαστε και οι τρεις μαμάδες και bloggers, γνωριστήκαμε μέσω της online δραστηριότητάς μας και αμέσως καταλάβαμε οτι κάτι καλό θα προκύψει απο αυτήν μας την γνωριμία! Κατά την πρώτη μας συνάντηση ήταν καρμικό το ότι είχαμε και οι τρεις αφουγκραστεί το κενό της αγοράς στην αναζήτηση ειδικών! Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα συγκεντρώνοντας όλους τους ειδικούς που έχουν σχέση με το παιδί κάτω από το ίδιο ψηφιακό σπίτι ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα των γονιών πιο εύκολη. Αμέσως στρωθήκαμε στη δουλειά, χωρίς καλά καλά να έχουμε μάθει η μια την άλλη, αλλά το αποτέλεσμα, μας δικαίωσε! Πλέον δεν είμαστε μόνο συνεργάτιδες αλλά και φίλες που γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες, τις ιδιοτροπίες και τα δυνατά σημεία η μια της άλλης.

Είστε τρεις μαμάδες, πώς επηρέασε αυτό τη δημιουργία της Νannuka;

Η Nannuka χτίστηκε πραγματικά μέσα απο τις ανάγκες και τις δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά ως εργαζόμενες μαμάδες. Ένας επαγγελματίας που δεν είναι γονιός δεν θα μπορούσε να είχε αφουγκραστεί την πολυπλοκότητα του να είσαι και γονιός και συγχρόνως ενεργός επαγγελματίας. Έτσι, ο ρολος μας ως μαμάδες μας βοήθησε τρομερά στο να προσπαθούμε να επιλύνουμε κάθε ανάγκη που μας προκύπτει καθημερινά στο μεγάλωμα των παιδιών μας και με αυτόν τον τρόπο να βοηθάμε και κάθε άλλη μητέρα στην Ελλάδα.

Η Ομάδα της Nannuka.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους ειδικούς με τους οποίους συνεργάζεστε;

Οι ειδικοί δημιουργούν μόνοι τους την προσωπική τους σελίδα στην πλατφόρμα, το προσωπικό τους προφίλ, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία προσωπικά και επαγγελματικά. Οι γονείς βλέπουν αναλυτικά τα βιογραφικά τους, διαβάζουν αξιολογήσεις άλλων γονιών και επιλέγουν τον ιδανικό επαγγελματία με την εγγύηση που προσφέρουν τα σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία της Orientum. Εμείς ενημερωνόμαστε για κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα του εκάστοτε ειδικού που διαφαίνονται από τα αποτελέσματα του ψυχογραφήματος αλλά το απόρρητο που υπάρχει μεταξύ ψυχολόγου και ασθενή τηρείται πάντοτε. Τα αποτελέσματα δεν φεύγουν απο το γραφείο των συνεργατών μας. Έτσι, ο γονιός επιλέγει προσωπικά εκείνον που επιθυμεί, εύκολα και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Σε ποια σημεία της Ελλάδας δραστηριοποιήστε;

Η Nannuka πλέον είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα! Επιπλέον, μόλις πριν 1 μήνα λανσάραμε και το nannuka.com στο οποίο απευθύνονται και όλοι οι ξένοι κάτοικοι της Ελλάδας που αναζητούν ειδικό για τα παιδιά τους.

Έχετε λάβει σημαντικές διακρίσεις έως τώρα, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στη δημιουργία της ηλεκτρονικής σας πλατφόρμας;

Πράγματι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουμε λάβει αρκετές διακρίσεις. Με τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Get In The Ring,  γνωστό και ως οι 'Ολυμπιακοί αγώνες των start ups, με συμμετοχές πάνω από 64 χώρες και μέσα από 2,000 start ups, η Nannuka ξεχώρισε και διακρίθηκε ως ένα από τα 5 καλύτερα start-ups του κόσμου.

Επίσης συμμετείχαμε στο Web Summit στο Δουβλίνο απο όπου αποκομίσαμε ανεκτίμητη εμπειρία και τέλος διακριθήκαμε ανάμεσα σε δεκάδες ελληνικά start ups και τιμηθήκαμε με το Bronze Award στα e-volution Awards 2015.

O δρόμος προς όλη αυτή τη διάκριση δε ήταν εύκολος. Μια τόσο καινούρια και καινοτόμα ιδέα θέλει χρόνο και μεγάλη υπομονή για να καταφέρει να κερδίσει έδαφος και εμπιστοσύνη.

Μετά απο συνεχόμενη προσπάθεια και αφού καταφέραμε προς μεγάλη μας χαρά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου συναντήσαμε και άλλη μια δύσκολια αναγνωρίζοντας κάποιες αδυναμίες της πλατφόρμας στην περιήγηση και στην εμπειρία του χρήστη. Αλλά αυτό μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο και μας έφερε στο σήμερα που μόλις μετά απο 8 μήνες λειτουργίας πραγματοποιούμε το re-launch της πλατφόρμας με νέο design και ευκολότερο χρήση. Σε λιγότερο απο 1 μήνα θα βρίσκεται στον αέρα η ανανεωμένη πλατφόρμα και θα αποκαλυφτεί και η νέα υπηρεσία της Nannuka που θα κάνει τη ζωή των γονιών ακόμη πιο εύκολη!

Πόσο σημαντικό είναι να χρηματοδοτούνται οι καινοτόμες ιδέες στην Ελλάδα;

Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του κορμού της ελληνικής οικονομίας, είναι η στήριξη των νέων ιδεών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Και εκεί που δεν μπορούν να βοηθήσουν οι κρατικοί μηχανισμοί, έρχεται η ιδιωτική διορατικότητα και βοηθάει στην ανάπτυξη και προβολή των νέων ιδεών. H Nannuka ανακοινώνει σήμερα τη νέα χρηματοδότηση που έλαβε ύψους 200.000 ευρώ από ιδιώτες επενδυτές (angel investors). Στη νέα επένδυση, θα συμμετέχουν ο αρχικός angel investor και advisor της εταιρίας Απόστολος Αποστολάκης, (e-food, doctoranytime, taxibeat και e-table ), ο Φίλιππος Brinkmann, (Travelplanet24 και funkmartini) με πολυετή εμπειρία σε online market places καθώς και άλλοι καταξιωμένοι επιχειρηματίες.

Με αυτή την χρηματοδότηση ξεκινάμε νέες υπηρεσίες, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία θα πλαισιώσουν την πλατφόρμα σύντομα. Και φυσικά,ο μεγαλύτερος στόχος της διείσδυσής μας σε ξένες αγορές, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να παίρνει σάρκα και οστά. Μετά απο μόλις 8 μήνες επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα, άμεσα ανοίγουμε λίγο περισσότερο τα φτερά μας και ξεκινάμε την εξερεύνηση νέων αγορών στην Ευρώπη.

Sponsored Post