ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/02/2015 11:03 EET | Updated 11/02/2015 11:05 EET

«Δεν διαβάζει! Δεν διαβάζει!»: Σεμινάριο για το παιδικό βιβλίο στο Μουσείο Ηρακλειδών

Inspired Photography CT/Flickr

Μέσα από έξι σαββατιάτικες, μηνιαίες συναντήσεις, διάρκειας δυο ωρών, οι γονείς διερευνούν τη σημασία, αλλά και το ρόλο και τις δυνατότητες του παιδικού και νεανικού βιβλίου στη ζωή και την εξέλιξη του παιδιού και όλης της οικογένειας, στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Η Μαρία Αγγελίδου και Ελένη Σβαρώνου, εισηγήτριες του σεμιναρίου, με αφετηρία τα πιο διάσημα, κλασικά παιδικά βιβλία κάθε είδους, εθνικής προέλευσης και εποχής, ουσιαστικά ανιχνεύουν, χαρτογραφούν και θεμελιώνουν τη σχέση που η κοινωνία των ενηλίκων χτίζει με τα παιδιά της, χρησιμοποιώντας ως όχημα την ανάγνωση και την αφήγηση.

Σε κάθε συνάντηση η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ερωτήματα, που αφορούν τη θέση αυτού που αποκαλούμε «Παιδικό Βιβλίο» μες στην ανθρώπινη κοινωνία, το παρελθόν του, το παρόν του και το μέλλον του.

Στην πραγματικότητα, στόχος των συναντήσεων είναι να διευκολύνει το σημερινό γονέα στις δύσκολες αποφάσεις, επιλογές, μάχες που δίνει, συνοδεύοντας τα παιδιά του στην πορεία τους προς την ενηλικίωση. Αποφάσεις, επιλογές και μάχες που έχει ήδη αποτυπώσει, περιγράψει, υμνήσει, ερμηνεύσει και αναλύσει η Παιδική Λογοτεχνία.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.