ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2015 14:08 EET | Updated 11/02/2015 17:26 EET

H μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στη λιτότητα

Όχι μόνο έμειναν πιστοί το ραντεβού - στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μέσα σε έξι μόλις μέρες, πολλαπλαστιάστηκαν. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, αψήφισαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσαμ μέσω Facebook. Προσήλθαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και διατράνωσαν τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που η εθνική αντιρπροσωπεία έδινε τη μάχη στo Eurogroup. Μεγάλος δε αριθμός πολιτών παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ μπροστά από το κτήριο της Βουλής.

Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όμως πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες πόλεις της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία και αλλού.

Όπως σημειώνουν οι διαχειριστές της εκδήλωσης με τίτλο "Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα", το πρώτο μήνυμα εστάλη στην πρώτη συγκέντρωση της Πέμπτης. "Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του" αναφέρουν.

Όλα αυτά παράλληλα με το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup στο οποίο και η Ελλάδα κλήθηκε να εκθέσει τις προτάσεις της και να ζητήσει την περίφημη συμφωνία - γέφυρα, μέχρι την επίτευξη συνολικής λύσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Photo gallery Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα See Gallery