Οι οδηγοί της Ευρώπης που γράφουν...χιλιόμετρα ως επικίνδυνοι και αγενείς. Τί λένε οι Έλληνες για την οδήγησή τους

Οι οδηγοί της Ευρώπης που γράφουν...χιλιόμετρα ως επικίνδυνοι και αγενείς. Τί λένε οι Έλληνες για την οδήγησή τους
ImNotQuiteJack/Flickr

Χιλιόμετρα «γράφουν» οι Έλληνες οδηγοί σε επίπεδο...συμπεριφοράς καθώς αναδεικνύονται στους πιο «αγενείς» της Ευρώπης ενώ «φιγουράρουν» και μεταξύ των πλέον ανεύθυνων.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε το ίδρυμα Vinci Αuroroutes, την πιο υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά επιδεικνύουν οι Σουηδοί σε αντίθεση με τους Ιταλούς που αναδείχθηκαν οι πιο «επικίνδυνοι».

Την προτίμηση των Σουηδών, συγκέντρωσε το 37% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ τους Γερμανούς οδηγούς επέλεξαν επίσης ως «υπεύθυνους οδηγούς» το 27% και ακολουθούν οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί με 11%.

Ως τη χώρα με "τους πιο ανεύθυνους οδηγούς", οι ερωτηθέντες ανέδειξαν την Ιταλία, με ποσοστό 31% ενώ και το 58% των Ιταλών αναφέρουν επίσης τη χώρα τους. Οι Έλληνες έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.

Η συνηθέστερη "αγενής συμπεριφορά" στο τιμόνι είναι η εξύβριση άλλων οδηγών: "56% των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν πως το κάνουν τουλάχιστον κατά καιρούς". Οι πρωταθλητές εδώ είναι οι Έλληνες με το 74% εξ αυτών να παραδέχονται πως το κάνουν.

Συνολικά στις 10 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα, 45% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς "οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι".

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και στη διάρκειά της ερωτήθηκαν μέσω Ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε δέκα χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή