ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/02/2015 04:58 EET | Updated 13/02/2015 04:58 EET

Σακελλαρίδης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή

Sooc

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία στο νέο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο για να ανταποκριθεί στην λαϊκή εντολή.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της περασμένης Τετάρτης λέγοντας πως η Ελλάδα δεν υπέγραψε την ανακοίνωση που έλεγε για συνέχιση του προηγούμενου προγράμματος.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δημιούργησε πιέσεις στην κυβέρνηση και ορισμένοι μιλούσαν για ρήξη. Αντί της ρήξης είπε ο κ. Σακελλαρίδης, υπήρξε άμεση επαφή έτσι ώστε να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την ελληνική πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται με στωικότητα αυτό που της λένε, ενώ έκανε λόγο και για δεσμούς που αναπτύσσονται και με άλλες χώρες, μετά τις επαφές των προηγούμενων ημερών. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι το νέα συνεδρίαση της Ευρωομάδας τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει συμφωνία και επισήμανε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι δεν έχει κάνει καμία μεταστροφή στις θέσεις της.-