ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/02/2015 17:57 EET | Updated 13/02/2015 17:57 EET

Ο «βασιλιάς Μόμο» κήρυξε την έναρξη του καρναβαλιού του Ρίο

Drum Queen Carla Prata from the Academicos do Grande Rio samba school parade during carnival celebrations at the Sambadrome in Rio de Janeiro, Brazil, Tuesday, Feb. 12, 2013. (AP Photo/Felipe Dana)
ASSOCIATED PRESS
Drum Queen Carla Prata from the Academicos do Grande Rio samba school parade during carnival celebrations at the Sambadrome in Rio de Janeiro, Brazil, Tuesday, Feb. 12, 2013. (AP Photo/Felipe Dana)

O βασιλιάς Μόμο παρέλαβε την Παρασκευή τα κλειδιά της πόλης του Ρίο από τα χέρια του δημάρχου Εδουάρδο Πάες, που του ανέθεσε συμβολικά το καθήκον να κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα ξέφρενο πάρτι διάρκειας 5 ημερών που θα κορυφωθεί με την παρέλαση των σχολών της σάμπα στο Σαμποδρόμιο.

«Δίνω τα κλειδιά της πόλης στο βασιλιά Μόμο. (…) Εκείνος τώρα θα αντιμετωπίσει τα μποτιλιαρίσματα (στους δρόμους της πόλης) και τα έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων (του 2016). Εγώ θα αναλάβω και πάλι καθήκοντά την επόμενη Τετάρτη» δήλωσε ο δήμαρχος χαριτολογώντας, φορώντας ένα λευκό καπέλο και ένα μπλουζάκι με την αφίσα που κυκλοφόρησε με αφορμή την επέτειο των 450 ετών της πόλης (την 1η Μαρτίου).

Ο ίδιος γονάτισε με ταπεινότητα μπροστά από το βασιλιά Μόμο, τον οποίο συνόδευαν οι 2 πριγκίπισσές του.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κηρύσσω την έναρξη του καρναβαλιού» είπε ο βασιλιάς Μόμο, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ουίλσον Ντίας ντα Κόστα Νιέτο, 28 ετών, που εκλέχθηκε και πάλι βασιλιάς πέρυσι.

Ο βασιλιάς και οι δύο του πριγκίπισσες κατέφθασαν με μία μαύρη λιμουζίνα στους κήπους του ξενοδοχείου της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, στη συνοικία Μποταφόγκο (νότια).

Κραδαίνοντας το τεράστιο κλειδί της πόλης ο Μόμο άρχισε να χορεύει σάμπα σε φρενήρεις ρυθμούς μαζί με το δήμαρχο και τις πριγκίπισσες.

Οι αρχές του Ρίο αναμένουν τουλάχιστον 970.000 τουρίστες, από τη Βραζιλία και το εξωτερικό, ενώ 15.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των καρναβαλιστών.