Αυτοκτονία μετανάστη στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ξεσηκώθηκαν οι αλλοδαποί κρατούμενοι

Αυτοκτονία μετανάστη στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ξεσηκώθηκαν οι αλλοδαποί κρατούμενοι
eurokinissi

Το φιτίλι στη «κοιμισμένη» βόμβα που αποτελεί το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, φαίνεται πως άναψε το βράδυ της Παρασκευής η αυτοκτονία ενός 28χρονου, μέσα στο κελί του. Το περιστατικό που καταγγέλθηκε στο ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) επιβεβαιώνεται από την αστυνομία ενώ στο Κέντρο επικρατεί μεγάλη ένταση καθώς το δυσάρεστο γεγονός ξεσήκωσε τους συγκρατούμενούς του νεαρού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μοχάμεντ Ναντίμ βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του και κατά πληροφορίες είχε απαγχονιστεί φτιάχνοντας μια θηλιά με πετσέτες.

Αιτία της απόφασής του να προχωρήσει σε αυτό το απονενοημένο διάβημα ήταν σύμφωνα με τον ΚΕΕΡΦΑ ήταν η παράταση του χρόνου κράτησής του από τους 18 στους 24 μήνες, εκδοχή ωστόσο που απορρίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία, υποστηρίζοντας πως είχε συλληφθεί μόλις τον Δεκέμβριο του 2014.

Οι μετανάστες- συγκρατούμενοι του 28χρονου μετέβησαν στο χώρο όπου βρέθηκε το άψυχο κορμί του 28χρονου αλλοδαπού και σύμφωνα με το ΚΕΕΡΦΑ δεν αφήνουν την αστυνομία να εισέλθει.

Σημειώνεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες ένας Αφγανός πέθανε από φυματίωση, γεγονός που επίσης αναστάτωσε τους κρατούμενους ενώ υπενθυμίζεται πως έχουν ουκ ολίγες φορές καταγγελθεί οι άθλιες συνθήηκες κράτησης των αλλοδαπών στο κέντρο της Αμυγδαλέζας αλλά το γκρίζο καθεστώς κράτησής τους.

Δημοφιλή