Επιχείρηση μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. σε Λάρισα και Βόλο -200 άτομα εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών

Επιχείρηση-μαμούθ της ΕΛ.ΑΣ. σε Λάρισα και Βόλο -200 άτομα εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Sooc

Σε περισσότερες από 30 συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. σε εκτεταμένη επιχείρηση που βρίσκεται εδώ και δύο 24ωρα σε εξέλιξη για την εξάρθρωση δύο διαφορετικών πολυμελών οργανώσεων εμπορίας ναρκωτικών σε Λάρισα και Βόλο.

Πρόκειται για δύο οργανώσεις που δεν συνδέονται μεταξύ τους, οι οποίες υπολογίζεται ότι αριθμούν συνολικά περισσότερα από 200 μέλη, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, γέμιζαν με παραισθησιογόνες ουσίες πιάτσες θανάτου στη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική.

Στη Λάρισα έχουν συλληφθεί 17 άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση σε βάρος συνολικά 119 ατόμων. Στο Βόλο οι συλλήψεις είναι μέχρι στιγμής 13 και η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα του Βόλου έφερνε με νταλίκες τεράστιες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία και τις διακινούσε στην πόλη του Βόλου αλλά και στην Αθήνα.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε νωρίς χθες τα ξημερώματα και βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και αργά χθες το βράδυ σε Λάρισα και Βόλο.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις τηλεφώνων παρουσία δύο εισαγγελικών λειτουργών και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ προχωρούν από χθες σε συλλήψεις όσο και σε έρευνες σε δεκάδες σπίτια.

Ανάμεσα στους εμπλεκομένους βρίσκονται άτομα υπεράνω υποψίας στις τοπικές κοινωνίες του Βόλου και της Λάρισας. Ανάμεσά τους μία δικηγόρος, ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον αρμόδια αστυνομικό διευθυντή.

Δημοφιλή