ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/02/2015 13:25 EET | Updated 13/02/2015 19:04 EET

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο

Eurokinissi

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο έχει συγκλιθεί για το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup της Τετάρτης αλλά και οι αποφάσεις της Σύνοδου Κορυφής της Πέμπτης.

Στόχος του συμβουλίου επίσης είναι να συζητηθούν η στάση αλλά και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών εντός του Σαββατοκύριακου καθώς και ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα.

Επικονωνία Τσίπρα με τον υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ

Λίγη ώρα πριν την έναρξη των εργασιών του κυβερνητικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Lew, ο οποίος τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε παράλληλα, την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις τεχνικο-οικονομικές διαβουλεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Ο κ.Τσίπρας από την πλευρά του, επισήμανε την σταθερή πρόθεση της Ελλάδας για συμφωνία με τους εταίρους, επί ενός προγράμματος που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, μετά από 5 χρόνια πρωτοφανούς σκληρής προσαρμογής και θα θέτει σε προτεραιότητα τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.