ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/02/2015 08:25 EET | Updated 13/02/2015 08:26 EET

Η βεντέτα του Υπουργού Οικονομικών με τον αρθρογράφο των Financial Times στο twitter

archive

Η ώρα ήταν 3.23 το πρωί, η ελληνικη αντιπροσωπεία μόλις είχε τελειώσει άλλο ένα γύρο εξαντλητικών διαπραγματεύσεων. Εκείνη ήταν η στιγμή, που ο Γιάννης Βαρουφάκης μπήκε να τσεκάρει το twitter του.

Και προφανώς δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να απαντήσει και πάλι, στον Simon Nixon, τον αρθρογράφο των Financial Times, που αρκετές ώρες πριν είχε σχολιάσει με ειρωνία (δεν ήταν η πρώτη φορά) την ελληνική στάση στις διαπραγματεύσεις.

«Η ελληνική κυβέρνηση οπισθοχωρεί, συμφωνεί σε συνομιλίες με την τρόικα, καθώς τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν και οι τράπεζες παρίνουν άλλα 5 δισ από τον ELA. Προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα;» γραφει ο Νίξον.

«Μάλλον πρέπει να ξανατσεκάρεις ποιος οπισθοχώρησε. Αν ενδιαφέρεσαι για την πραγματικότητα δηλαδή», απαντά φαρμακερά ο Yanis Varoufakis

Δεν ήταν η πρώτη τους κόντρα. Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Βαρουφάκης συνέστησε στον Πήτερ Σπίγκιελ, που είχε δημοσιεύσει το άρθρο που έγραφε για την παρολίγο συμφωνία και υπαναχώρηση της Ελλάδα, να απέχει από αμφίβολους ισχυρισμούς που βασίζονται σε ακόμα πιο αμφίβολες πηγές, γιατί είναι ανάρμοστο.

Νωρίς το πρωί (αξημέρωτα) της Παρασκευής, ο Γιάννης Βαρουφάκης τα έβαλε με τον Τάσο Τέλογλου, του οποίου το άρθρο (με τίτλο «η διγλωσσία ως αρετή»), χαρακτήρισε ανακριβέστατο.