Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους περιφέρουν αιχμάλωτους Κούρδους «Πεσμεργκά» σε κλουβιά

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους περιφέρουν αιχμάλωτους Κούρδους «Πεσμεργκά» σε κλουβιά

Βίντεο στο οποίο απεικονίζονται αιχμάλωτοι Κούρδοι μαχητές «Πεσμεργκά» μέσα σε κλουβιά, να περιφέρονται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε δρόμους πόλης, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το βίντεο παραπέμπει στην πρόσφατη εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ Κασασμπέχ, τον οποίο οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό μέσα σε κλουβί και στη συνέχεια δημοσιοποίησαν το βίντεο. Σύμφωνα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο με τους εν λόγω αιχμαλώτους.

Θεωρείται ότι η μακάβρια αυτή «περιφορά» έλαβε χώρα στο Κιρκούκ του Ιράκ, που έχει αποτελέσει πεδίο σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών. Η δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού εκτιμάται πως εντάσσεται στην προέκταση της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών στο Διαδίκτυο, καθώς οι «πεσμεργκά» έχουν αναρτήσει και αυτοί στο παρελθόν βίντεο που φαίνονται επιτυχίες τους, ή προσβολές εναντίον των τζιχαντιστών (όπως η χρήση...μουσικής εναντίον τους, την οποία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απεχθάνονται) .

Δημοφιλή