Προ των πυλών το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Προ των πυλών το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια
sooc

Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η επέκταση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για το σύμφωνο συμβίωσης, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα.

Όπως εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος «σύντομα το σύμφωνο συμβίωσης θα τροποποιηθεί, ώστε να αφορά και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, έρχεται σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την «καμπάνα» που χτύπησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα, καταδικάζοντας τη χώρα μας για τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, από το σύμφωνο συμβίωσης.

Τι ισχύει στην Ευρώπη

Λιθουανία και Ελλάδα είναι οι μόνες χώρες- μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν θεσπίσει μια μορφή αναγνωρισμένης συμβίωσης μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια.

Εννέα χώρες αναγνωρίζουν τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία.

Δανία, Νορβηγία και Σουηδία αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον γάμο ομόφυλων, χωρίς όμως να δίνουν τη δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Δημοφιλή