Ζήτημα ημερών η ανακοίνωση του υποψήφιου προέδρου - Αβραμόπουλος το φαβορί

Ζήτημα ημερών η ανακοίνωση του υποψήφιου προέδρου - Αβραμόπουλος το φαβορί
Sooc/ Αρχείου

Εντός του Σαββατοκύριακου ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και μετά αναχώρησε για την Αθήνα.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός είχε πει σε συνεργάτες του ότι θα κάνει τις επαφές του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου και την επιστροφή στην Ελλάδα. Η εσπευσμένη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου είναι προφανές ότι θα καθυστερήσει την έναρξη των επαφών.

Το ισχυρότερο όνομα παραμένει εκείνο του έλληνα Επιτρόπου, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για πρώτη φορά μάλιστα συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου εκφράζουν την εκτίμηση ότι «όλα θα πάνε καλά», εγκαταλείποντας την παλαιότερη απάντηση - κλισέ «δεν έχει γίνει πρόταση».

Πάντως σε συζήτηση που είχε γίνει προ ημερών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και άλλες σκέψεις πέραν του Δ. Αβραμόπουλου.

Αν και η συζήτηση δεν έγινε επί ονομάτων επισημάνθηκε κατά βάση από στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» ότι είναι πλέον παρωχημένο το σχήμα «κεντροδεξιός Πρόεδρος – κεντροαριστερός Πρωθυπουργός ή κεντροαριστερός Πρόεδρος – κεντροδεξιός Πρωθυπουργός». Η νέα εποχή μπορεί να σηματοδοτηθεί με πρόσωπα ποιυ δεν έχουν υπογράψει μνημόνια, επισημάνθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μία περιγραφή «προσόντων» που θα μπορούσε να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συζήτηση δεν επεκτάθηκε σε ονόματα, όμως

Δημοφιλή