Οργή γυναικών στην Τουρκία για τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας. Αψήφησαν τον Ιμάμη και κουβάλησαν το φέρετρο

Οργή γυναικών στην Τουρκία για τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας. Αψήφησαν τον Ιμάμη και κουβάλησαν το φέρετρο
archive

Η κηδεία της 20χρονης φοιτήτριας Ozgecan Aslan, που δολοφονήθηκε άγρια την περασμένη Τετάρτη, μετατράπηκε σε μαζική γυναικεία διαδήλωση. Στην Μερσίν, την γενέτειρα της φοιτήτριας, οι γυναίκες αψήφησαν τον Ιμάμη της πόλης που που τις κάλεσε να μείνουν στο πίσω μέρος της πομπής. Όχι μόνο βγήκαν μπροστά, αλλά κουβάλησαν και το φέρετρο.

Η αστυνομία βρήκε τη σορό της κοπέλας σε κοίτη ποταμού κοντά στην πόλη Μερσίν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Οζγκεκάν Ασλάν απήχθη την Τετάρτη καθώς γύριζε με ένα λεωφορείο στο σπίτι της. Ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να τη βιάσει, αφού οδήγησε το λεωφορείο σε απομονωμένο μέρος, και εκείνη τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού. Τότε εκείνος τη μαχαίρωσε και τη χτύπησε στο κεφάλι με σιδερένιο σωλήνα, με αποτέλεσμα το θάνατό της. Στη συνέχεια ζήτησε την αρωγή του πατέρα του και ενός φίλου για να καλύψει τα ίχνη του, οι οποίοι φέρεται ότι τον βοήθησαν να κάψει τη σωρό και να την πετάξει στην κοίτη του ποταμού όπου και βρέθηκε. Οι τρεις άντρες έχουν συλληφθεί.

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις όλη τη μέρα. Το πρωί, εκατοντάδες γυναίκες μαζεύτηκαν στην πλατεία Ταξίμ πίσω από ένα πανό που έγραφε “Αρκετά, θα σταματήσουμε τη δολοφονία των γυναικών”. Οι διαδηλώτριες φώναξαν συνθήματα και απαίτησαν την παραίτηση της υπουργού Οικογενειακών και Κοινωνικών Πολιτικών Αϋσενούρ Ισλάμ. Το βράδυ το πλήθος μεγάλωσε, καθώς χιλιάδες γυναίκες όλων των ηλικιών κατέβηκαν στους δρόμους.

Δημοφιλή