Το ηχητικό της επίθεσης στο καφέ της Κοπεγχάγης

Το ηχητικό της επίθεσης στο καφέ της Κοπεγχάγης

Ηχητικό ντοκουμέντο της στιγμής που έλαβε χώρα η ένοπλη επίθεση στην εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου στην Κοπεγχάγη έδωσε στη δημοσιότητα του BBC.

Στο ηχητικό η ομιλία μιας παριστάμενης διακόπτεται απότομα από πυροβολισμούς. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση ήταν παρών ο Σουηδός σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, ο οποίος έγινε γνωστός για σκίτσα του Μωάμεθ. Είχε δεχθεί επανειλημμένες απειλές για τη ζωή του και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των στόχων που έχει καταρτίσει η Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο με πρόσωπα που θεωρείται ότι έχουν εξυβρίσει το ισλάμ. Στον ίδιο κατάλογο βρισκόταν και ο σκιτσογράφος του Charlie Hebdo Στεφάν Σαρμπονιέ (Σαρμπ) που σκοτώθηκε κατά την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας στις 7 Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Δράστης των δύο επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη το Σάββατο, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων θεωρείται ότι είναι άνδρας που έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς στην περιοχή Νορέμπρο της πρωτεύουσας της Δανίας. Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχει άλλο στοιχείο που να καταδεικνύει ότι υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Δημοφιλή