Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Στο τραπέζι ίσως και η υποψηφιότητα του ΠτΔ
Eurokinissi

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Κυριακής η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με τα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Τετάρτης και τη Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης να είναι ψηλά στην ατζέντα. Επίσης θα συζητηθούν η στάση της κυβέρνησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας ενώ δεν αποκλείεται στο τραπέζι να τεθεί από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και το ζήτημα της υποψηφιότητας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

O πρωθυπουργός με δήλωσή του στη Real, την Κυριακή, περιέγραψε τις δυσκολίες, που υπάρχουν, για να επιτευχθεί σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ειδικότερα, τονίζει ότι «Στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας συνάντησαν μιαν άλλη Ελλάδα, που ξέρει τι θέλει να διεκδικεί. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού».

Σχετικά με το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας είναι θέμα ωρών με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να ανοίξει το θέμα ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου. Φαβορί παραμένει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Ωστόσο, σε συζήτηση που είχε γίνει προ ημερών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και άλλες σκέψεις πέραν του Έλληνα Επιτρόπου χωρίς ωστόσο να επεκταθούν σε ονόματα.

Δημοφιλή